Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Χουάν Γκουαϊδό αγκαλιά με ακροδεξιούς εμπόρους ναρκωτικών στην Κολομβία (ΦΩΤΟ)

Ο γενι­κός εισαγ­γε­λέ­ας της Βενε­ζου­έ­λας ανα­κοί­νω­σε χθες Παρα­σκευή ότι διε­νερ­γεί­ται έρευ­να σε βάρος του αχυ­ράν­θρω­που των ΗΠΑ και της ΕΕ, Χουάν Γκουαϊ­δό ‑που έχει αυτο­α­να­κη­ρυ­χθεί «μετα­βα­τι­κός πρό­ε­δρος» της χώρας- για τις σχέ­σεις του με μια συμ­μο­ρία κολομ­βια­νών δια­κι­νη­τών ναρ­κω­τι­κών, η οποία φέρε­ται να τον βοή­θη­σε να περά­σει παρά­νο­μα στο έδα­φος της Κολομ­βί­ας τον Φλεβάρη.

Κατά τη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης Τύπου, ο Τάρεκ Ουί­λιαμ Σάαμπ επέ­δει­ξε φωτο­γρα­φί­ες στις οποί­ες ο Γκουαϊ­δό ποζά­ρει χωρι­στά με δύο μέλη της συμ­μο­ρί­ας «Λος Ραστρό­χος», που έχουν σχη­μα­τί­σει ακρο­δε­ξιοί παρα­στρα­τιω­τι­κοί, οι οποί­οι δρού­σαν με τη στή­ρι­ξη της κυβέρ­νη­σης της Κολομ­βί­ας κατά των FARC — EP. Οι φωτο­γρα­φί­ες αυτές, απο­τε­λούν αφορ­μή για την έναρ­ξη της έρευ­νας, δήλω­σε ο Σάαμπ.

Ο Γκουαϊ­δό δεν διέ­ψευ­σε ότι φωτο­γρα­φή­θη­κε με τα πρό­σω­πα αυτά, σπεύ­δο­ντας να ψελ­λί­σει ότι δεν γνώ­ρι­ζε τις ταυ­τό­τη­τες τους όταν στά­θη­κε πλάι τους. «Δεν ζητάω το μητρώο όποιου θέλει να φωτο­γρα­φη­θεί μαζί μου», είπε ο αχυ­ράν­θρω­πος των ΗΠΑ και της ΕΕ σε δημο­σιο­γρά­φους στο Καρά­κας και απαί­τη­σε να μην δημο­σιευ­τούν οι φωτο­γρα­φί­ες αυτές…

Σύμ­φω­να με τον υπουρ­γό Εσω­τε­ρι­κών Νέστορ Ρεβε­ρόλ, οι επί­μα­χες φωτο­γρα­φί­ες τρα­βή­χτη­καν το Φλε­βά­ρη, όταν ο Γκουαϊ­δό πέρα­σε στην Κολομ­βία για να πρω­τα­γω­νι­στή­σει στο ‑απο­τυ­χη­μέ­νο- σόου με τη δια­νο­μή της υπο­τι­θέ­με­νης «ανθρω­πι­στι­κής βοή­θειας» που είχαν στή­σει τότε οι ΗΠΑ.

narkemporoi1

Καθώς του είχε απα­γο­ρευ­θεί η έξο­δος από την επι­κρά­τεια αφό­του αυτο­α­να­κη­ρύ­χθη­κε μετα­βα­τι­κός πρό­ε­δρος της Βενε­ζου­έ­λας, ο Γκουαϊ­δό πέρα­σε από δασι­κή περιο­χή την μεθό­ριο, απο­φεύ­γο­ντας τα σημεία ελέγ­χου στα σύνο­ρα. Όπως σημεί­ω­σε ο Ρεβε­ρόλ, απο­δει­κνύ­ε­ται και από τις φωτο­γρα­φί­ες ότι την επι­χεί­ρη­ση εξό­δου του Γκουαϊ­δό από τη Βενε­ζου­έ­λα, οργά­νω­σε και εκτέ­λε­σε η ναρ­κο­συμ­μο­ρία «Λος Ραστρό­χος», με εντο­λή του προ­έ­δρου της Κολομ­βί­ας Ιβάν Ντού­κε, ο οποί­ος τότε και αυτός πρω­τα­γω­νί­στη­σε στο σόου.

Δύο από τις φωτο­γρα­φί­ες, στη μια από τις οποί­ες ο Γκουαϊ­δό ποζά­ρει με κάποιον Γιον Χάι­ρο Δου­ράν Κοντρέ­ρας, γνω­στό επί­σης με τα προ­σω­νύ­μια «Ελ Κοστέ­νιο» και «Ελ Μενόρ» και στην άλλη με τον Αλμπέι­ρο Λόμπο Κιντέ­ρο, γνω­στό επί­σης με το προ­σω­νύ­μιο «Ελ Μπρό­δερ», αναρ­τή­θη­καν την Πέμ­πτη στο Twitter από τον Ουιλ­φρέ­δο Κανι­σά­ρες, διευ­θυ­ντή κολομ­βια­νής ΜΚΟ.

Το Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο μπό­ρε­σε να επι­βε­βαιώ­σει ότι οι φωτο­γρα­φί­ες αυτές είναι αυθε­ντι­κές και ότι οι δύο άνδρες που ποζά­ρουν με τον Χουάν Γκουαϊ­δό και κατη­γο­ρού­νται ότι ανή­κουν στη συμ­μο­ρία «Λος Ραστρό­χος» είναι το τρέ­χον διά­στη­μα φυλα­κι­σμέ­νοι στην Κολομβία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο