Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο όρκος κάποιων «ανένταχτων» για Δωρεάν Υπηρεσίες Υγείας

Το είδα­με κι αυτό… (4 Σεπ 19)
Εμείς οι Εργα­ζό­με­νοι στα Δημό­σια Νοσο­κο­μεία της Ελλη­νι­κής Επι­κρά­τειας
Ορκι­ζό­μα­στε 🤗 (sic!!) ότι θα παρέ­χου­με με κάθε τρόπο 
Δωρε­άν Υπη­ρε­σί­ες Υγεί­ας σε όλους τους πολί­τες που τις έχουν ανάγκη 
Ανε­ξαρ­τή­τως Φυλής, Χρώ­μα­τος. Εθνι­κής, Θρησκευτικής 
Ταξι­κής και Επαγ­γελ­μα­τι­κής Προέλευσης 
Σε αυτήν μας την από­φα­ση θα υπερ­βού­με με κάθε τρό­πο νόμους, δια­τά­ξεις και εντο­λές της οποιασ­δή­πο­τε πολι­τι­κής ή διοι­κη­τι­κής ηγεσίας
Σύντο­μα θα βρεί­τε ενη­με­ρώ­σεις για εμάς και την πρω­το­βου­λία μας σε σελί­δα μας στο δια­δί­κτυο, και δελ­τία τύπου που έχου­με σκο­πό να απο­στεί­λου­με στα έντυ­πα μέσα.
(υπο­γρα­φή)
🤗 «Ανέ­ντα­χτοι Εργα­ζό­με­νοι όλων των Ειδι­κο­τή­των στα Ελλη­νι­κά Δημό­σια Νοσο­κο­μεία» 🤗
Η πρω­το­βου­λία αυτή γεν­νή­θη­κε μόλις χθες και ζητά την συμπα­ρά­στα­ση όλων 
Μέλος της και εγώ που αναρ­τώ προ­χεί­ρως το ξεκί­νη­μα μας
Στην πρω­το­βου­λία αυτή μπο­ρούν να συμ­με­τέ­χουν όσοι Ενερ­γοί Πολί­τες πιστεύ­ουν ότι το Δικαί­ω­μα στην Δωρε­άν Υγεία είναι πάνω από νόμους και δια­τά­ξεις .
(υπο­γρα­φή)
Χάρης Μαρα­με­νί­δης — Εργα­ζό­με­νος στο Γενι­κό Κρα­τι­κό Νοσο­κο­μείο Νίκαιας
Νέα ενη­μέ­ρω­ση 5 Σεπ 19 6:50μμ Αθήνα
👁️‍🗨️ Μας βρί­σκε­τε και στην νέα μας σελί­δα στο facebook …κάντε αιτή­μα­τα φιλί­ας για να δέχε­στε τις ενη­με­ρώ­σεις για τις συνα­ντή­σεις και τις δρά­σεις μας σας ευχα­ρι­στού­με πολύ κλπ 1) https://www.facebook.com/…/p.1066353140541… 2).https://www.facebook.com/profile.php?id=… (profil FB ) — και από κάτω, τα συνη­θι­σμέ­να likes, κοι­νο­ποι­ή­σεις και σχό­λια του είδους (ΣΣ |> copy-paste, χωρίς τα ορθο­γρα­φι­κά μαργαριτάρια)
👁️‍🗨️ «Μπρά­βο παι­διά!», «μια κίνη­ση γεμά­τη ανθρω­πιά κι αγά­πη» «Συγ­χα­ρη­τή­ρια», «Πάνω απ όλα ο άνθρω­πος!», «Επι­τέ­λους μια κίνη­ση αλτρουι­σμού και αλλη­λεγ­γύ­ης από άνθρω­πο σε άνθρω­πο!!!!!», «σας συγ­χαί­ρω από βάθους καρ­δί­ας», «Χάρη μου, να ζήσε­τε με όσα σας αξί­ζουν στην ανθρω­πιά σας…είμαι περή­φα­νη που είμαι φίλη σου!!», «Εύγε!!!!!» και άλλα πιο «περιε­κτι­κά» … «Έχε­τε την αμέ­ρι­στη συμπα­ρά­στα­ση μου. Στην πόλη που ζω, ζουν πλη­θυ­σμοί άλλων πολι­τι­σμών, θρη­σκειών και κουλ­τού­ρας. Ζω τον καθη­με­ρι­νό ρατσι­σμό κυρί­ως στην προ­σέγ­γι­ση και όχι στην αντι­με­τώ­πι­ση. Τι πιο δύσκο­λο θα μπο­ρού­σε να κάνει το έργο μας και από μία πολι­τι­κή απο­κλει­σμού στο υπέρ­τα­το αγα­θό για την Ζωή μας;», «Συγ­χα­ρη­τή­ρια για την όμορ­φη και ανα­γκαία πρω­το­βου­λία σας, επι­τρέψ­τε μου δυο παρα­τη­ρή­σεις στο κεί­με­νο 1.“Ανεξαρτήτως Φυλής , Χρώ­μα­τος . Εθνι­κής , Θρη­σκευ­τι­κής Ταξι­κής και Επαγ­γελ­μα­τι­κής Προ­έ­λευ­σης” θα πρό­σθε­τα επί­σης ανε­ξαρ­τή­τως φύλου.….2. εμείς οι εργα­ζό­με­νοι και οι εργα­ζό­με­νες …ανέ­ντα­χτοι και ανέ­ντα­χτες εργα­ζό­με­νοι και εργα­ζό­με­νες (να κάνου­με ορα­τό και το γυναι­κείο φύλο).…καλή δράση!!!»

οι Εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία της Ελληνικής Επικράτειας

Εμείς οι (Ανέ­ντα­χτοι) Εργα­ζό­με­νοι στα Δημό­σια Νοσο­κο­μεία της Ελλη­νι­κής Επι­κρά­τειας Ορκι­ζό­μα­στε ότι θα παρέ­χου­με με κάθε τρό­πο Δωρε­άν Υπη­ρε­σί­ες Υγεί­ας σε όλους τους πολί­τες που τις έχουν ανά­γκη — Ανε­ξαρ­τή­τως Φυλής, Χρώ­μα­τος …κλπ


Για την ιστο­ρία -όχι τυχαία, προ­βλή­θη­κε κατά κόρο από ΜΜΕ και ΜΚΔ (ενδει­κτι­κά)
www.enallaktikos.gr › ar49760 — Πρω­το­βου­λία εργα­ζό­με­νων στα Δημό­σια Νοσοκομεία
https://3pointmagazine.gr › εργα­ζό­με­νοι-στα-δημό­σια-νοσο­κο­μεία-ενά­ντια σε κάθε απο­κλει­σμό Δωρε­άν Υπη­ρε­σί­ες Υγεί­ας σε όλους
https://www.inewsgr.com › Πρω­το­βου­λία εργα­ζό­με­νων στα Δημό­σια Νοσο­κο­μεία για δωρε­άν Υγεία σε όλους
artinews.gr › νοσο­κο­μεια­κοί-για­τροί-υπέρ­τα­τος-νόμος-η-ανθρω­πιά
https://www.pressenza.com › 2019/09 › protovoulia-ergazomenon-sta-dim… Εργα­ζό­με­νοι στα δημό­σια νοσοκομεία
Ακό­μα και το portokaliradio.gr (!!) — το ανέ­δει­ξε |> Πρω­το­βου­λία εργα­ζό­με­νων στα Δημό­σια Νοσο­κο­μεία για δωρε­άν Υγεία …
ΜΜΕ που γενι­κά «μού­γκα στη στρού­γκα», όταν πρό­κει­ται για τις θέσεις του ΚΚΕ και κυρί­ως για πραγ­μα­τι­κούς αγώ­νες και κινη­το­ποι­ή­σεις των εργα­ζό­με­νων με το ΠΑΜΕ μπρο­στά­ρη, για περι­στα­τι­κά και φαι­νό­με­να που έχουν να κάνουν με την άθλια κατά­στα­ση στη δημό­σια Υγεία, την οποία έχει δια­μορ­φώ­σει και οξύ­νει διαρ­κώς η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων του κεφα­λαί­ου.ΠΑΜΕ ΥγειονομικώνΔε θα στα­θού­με ‑στις αυτα­πά­τες και στις φαι­δρό­τη­τες αυτών που «θα υπερ­βούν με κάθε τρό­πο νόμους, δια­τά­ξεις και εντο­λές της οποιασ­δή­πο­τε πολι­τι­κής ή διοι­κη­τι­κής ηγε­σί­ας», να κάνουν την «επα­νά­στα­σή» τους ‑άσε που «πίσω έχει η αχλά­δα την ουρά»… (οψό­με­θα για το τι μπο­ρεί να κρύ­βε­ται κι από πίσω ‑πολ­λά έχουν δει τα μάτια μας)
⚠️ Να δού­με τι δε μας λένε ή επι­με­λώς απο­κρύ­πτουν αυτά τα καλά ‑και κυρί­ως «ανέ­ντα­χτα» παι­διά
✔️  Η κατεύ­θυν­ση του προ­γράμ­μα­τος της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ για την Υγεία, καθώς και τα πρώ­τα μέτρα που ανα­κοι­νώ­θη­καν — όσο και αν επι­χει­ρεί­ται να συσκο­τι­στούν με ορι­σμέ­να μέτρα «καλ­λω­πι­σμού» του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας — δεν αφή­νουν καμία αμφι­βο­λία ότι η νέα κυβέρ­νη­ση έρχε­ται να συνε­χί­σει και να πάει ακό­μα παρα­πέ­ρα το αντι­λαϊ­κό έργο της προη­γού­με­νης κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ, γεγο­νός που για το λαό σημαί­νει παγί­ω­ση και παρα­πέ­ρα επι­δεί­νω­ση της σημε­ρι­νής άθλιας κατά­στα­σης, με έντα­ση της επί­θε­σης και παρα­πέ­ρα εμβά­θυν­ση της εμπορευματοποίησης
✔️  Κοι­νή δέσμευ­ση των κυβερ­νή­σε­ων του κεφα­λαί­ου είναι η δια­μόρ­φω­ση ακό­μα πιο «φτη­νών» εργα­ζο­μέ­νων για τις ανά­γκες της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας και της κερ­δο­φο­ρί­ας των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων: Αυτή είναι η αντι­κει­με­νι­κή βάση της πολι­τι­κής τους και στην Υγεία. Μια πολι­τι­κή όπου οι λαϊ­κές ανά­γκες απο­τε­λούν «σπα­τά­λη» για το αστι­κό κρά­τος και τους ομί­λους, που πρέ­πει να «εξορ­θο­λο­γι­στούν», να «νοι­κο­κυ­ρευ­τούν». Δεν είναι τυχαίο ότι ο μεν ΣΥΡΙΖΑ μετε­κλο­γι­κά υπε­ρη­φα­νεύ­ε­ται ότι παρέ­δω­σε πλέ­ον «στρω­μέ­νο» το δρό­μο στη ΝΔ, η δε ΝΔ υπό­σχε­ται ότι θα αξιο­ποι­ή­σει όλα τα «θετι­κά» που βρή­κε από την προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση. Δηλα­δή «το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο»… και τα δυο την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση και την επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τα στην Υγεία.
«Μετρη­μέ­νη και κοστο­λο­γη­μέ­νη» επέ­κτα­ση της σημε­ρι­νής άθλιας κατά­στα­σης — «Το σχέ­διο της ΝΔ για την Υγεία είναι μετρη­μέ­νο και κοστο­λο­γη­μέ­νο…» (λένε) δηλαδή,
✔️  Τα ήδη πετσο­κομ­μέ­να κρα­τι­κά κον­δύ­λια θα περιο­ρι­στούν κι άλλο, προ­κει­μέ­νου να υλο­ποι­η­θούν μέχρι κεραί­ας οι αντι­λαϊ­κές κατευ­θύν­σεις της ΕΕ και οι απαι­τή­σεις του κεφαλαίου.
✔️  Θα προ­χω­ρή­σουν «συμπρά­ξεις με τον ιδιω­τι­κό τομέα», «σύγ­χρο­να χρη­μα­το­οι­κο­νο­μι­κά μοντέ­λα», «εκσυγ­χρο­νι­σμός» του ΕΟΠΥΥ με «προ­κα­θο­ρι­σμέ­να κρι­τή­ρια ποιό­τη­τας και κόστους των παρό­χων (…) ώστε να μην υπάρ­χουν κενά στη φρο­ντί­δα».
✔️  Πρό­κει­ται για την υλο­ποί­η­ση «προ­α­παι­τού­με­νων» του 3ου μνη­μο­νί­ου που ψήφι­σαν μαζί ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Την υπο­τι­θέ­με­νη «κάλυ­ψη των κενών» από τέτοιου είδους συμπρά­ξεις τη βιώ­νει στο πετσί του ο λαός καθημερινά.
⚠️ Απο­φα­σι­στι­κό­τε­ρη προ­ώ­θη­ση της επι­χει­ρη­μα­τι­κής λει­τουρ­γί­ας των νοσο­κο­μεί­ων ⚠️ ➗
✔️  Η εγκα­τά­στα­ση, συντή­ρη­ση και λει­τουρ­γία του εξο­πλι­σμού από τον ιδιω­τι­κό τομέα θα δια­σφα­λί­σει την αδιά­λει­πτη λει­τουρ­γία των μηχα­νη­μά­των, τον εξορ­θο­λο­γι­σμό του κόστους και την έγκαι­ρη πρό­σβα­ση του πολί­τη 🤗  σε υψη­λής ποιό­τη­τας υπη­ρε­σί­ες 🤗 χωρίς επι­βά­ρυν­ση 🤗 .
✔️  Η ΝΔ υπο­στη­ρί­ζει ότι επει­δή θα υπάρ­χει το κίνη­τρο του ιδιω­τι­κού κέρ­δους, θα δια­σφα­λί­ζε­ται τάχα η απρό­σκο­πτη λει­τουρ­γία τους προ­κει­μέ­νου… οι ασθε­νείς — πελά­τες να είναι ικα­νο­ποι­η­μέ­νοι. Ουσια­στι­κά, λέει στους εργα­ζό­με­νους και το λαό να ξεγρά­ψουν οποια­δή­πο­τε σκέ­ψη για δημό­σια και δωρε­άν Υγεία για όλους και να συν­δέ­σουν την κάλυ­ψη των ανα­γκών τους με το χαρά­τσω­μά τους με άμε­σες και έμμε­σες πλη­ρω­μές που θα εξα­σφα­λί­ζουν τα προσ­δο­κώ­με­να κέρ­δη των επι­χει­ρη­μα­τιών στην Υγεία. Και όπο­τε άρα­γε ο ιδιώ­της επεν­δυ­τής εκτι­μά ότι δεν τον συμ­φέ­ρει πλέ­ον η συγκε­κρι­μέ­νη επέν­δυ­ση και κάπου αλλού θα δια­σφα­λί­ζει μεγα­λύ­τε­ρο κέρ­δος, τότε τι θα γίνε­ται με τους ασθενείς;
⚠️«Αξιο­ποί­η­ση των παρα­γω­γι­κών πόρων και του άξιου δυνα­μι­κού των δημό­σιων νοσο­κο­μεί­ων, μέσω της σύνα­ψης συμ­βο­λαί­ων για την παρο­χή, επ’ αμοι­βή, υπη­ρε­σιών στην ιδιω­τι­κή ασφά­λι­ση υγεί­ας. Τα ποσά που μπο­ρούν να προ­έλ­θουν από την ασφα­λι­στι­κή αγο­ρά θα ανέλ­θουν σε πολ­λές εκα­το­ντά­δες εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ (ο κύκλος εργα­σιών της ιδιω­τι­κής ασφά­λι­σης υγεί­ας σύντο­μα θα προ­σεγ­γί­σει το 1 δισ. ευρώ). Με τον τρό­πο αυτό, δημιουρ­γού­νται ισχυ­ρά κίνη­τρα για αύξη­ση της παρα­γω­γής και της παρα­γω­γι­κό­τη­τας και βελ­τί­ω­σης του εισο­δή­μα­τος των εργα­ζο­μέ­νων στο δημό­σιο σύστη­μα Υγείας».
✔️  Στην ουσία, η ΝΔ ενερ­γο­ποιεί ανε­νερ­γό νόμο του ΠΑΣΟΚ, ο οποί­ος προ­έ­βλε­πε τη διά­θε­ση τμη­μά­των των νοσο­κο­μεί­ων για τις ανά­γκες ιδιω­τι­κών ασφα­λι­στι­κών εται­ρειών. Πρό­κει­ται για επέ­κτα­ση της επι­χει­ρη­μα­τι­κής δρά­σης στα δημό­σια νοσο­κο­μεία, βαθύ­τε­ρη δια­φο­ρο­ποί­η­ση του — κατ’ όνο­μα — δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας, ακό­μη και μετα­ξύ των τμη­μά­των του ίδιου νοσο­κο­μεί­ου, αφού το τι και πού θα ανα­πτυ­χθεί δεν θα εξαρ­τά­ται από τις λαϊ­κές ανά­γκες μιας περιο­χής, αλλά από τους τομείς αυτούς που θα εξα­σφα­λί­ζουν κερ­δο­φό­ρα συμ­βό­λαια στις ασφα­λι­στι­κές εται­ρεί­ες και υψη­λό­τε­ρα έσο­δα στα αυτο­χρη­μα­το­δο­τού­με­να δημό­σια νοσοκομεία.
⚠️«Απο­σκο­πού­με να προ­σθέ­σου­με αξία στην ιατρι­κή περί­θαλ­ψη με την απο­δο­τι­κή χρή­ση πόρων μέσω της επι­χει­ρη­σια­κής βελ­τί­ω­σης των νοσο­κο­μεί­ων και της εισα­γω­γής του επαγ­γελ­μα­τι­κού μάνα­τζμεντ».
✔️  Οι μάνα­τζερ, που εισή­γα­γε στα δημό­σια νοσο­κο­μεία η κυβέρ­νη­ση ΠΑΣΟΚ τη δεκα­ε­τία του ’90, θα παί­ξουν σημα­ντι­κό ρόλο, προ­κει­μέ­νου να επι­τευ­χθεί η πλή­ρης προ­σαρ­μο­γή στη λει­τουρ­γία των δημό­σιων νοσο­κο­μεί­ων με ιδιω­τι­κο­οι­κο­νο­μι­κά κρι­τή­ρια και αγο­ρα­πω­λη­σί­ες υπη­ρε­σιών, όπως ακρι­βώς συμ­βαί­νει δεκα­ε­τί­ες πριν σε άλλα κρά­τη της ΕΕ, με ακό­μα πιο «προ­χω­ρη­μέ­νες» αρνη­τι­κές συνέ­πειες για τους εργα­ζό­με­νους και το λαό.
⚠️«Όπου υπάρ­χει η μεγα­λύ­τε­ρη ανά­γκη…»⚠️
✔️  Προ­σλή­ψεις «όπου υπάρ­χει η μεγα­λύ­τε­ρη ανά­γκη», «στε­λέ­χω­ση των ανε­πτυγ­μέ­νων κλι­νών ΜΕΘ με το απα­ραί­τη­το προ­σω­πι­κό», των νοσο­κο­μεί­ων των μεγά­λων αστι­κών κέντρων και των Κέντρων Υγεί­ας της περι­φέ­ρειας, «κανέ­να νησί και απο­μα­κρυ­σμέ­νη περιο­χή χωρίς γιατρό».
✔️  Επα­να­λαμ­βά­νο­ντας σχε­δόν την ίδια ρητο­ρι­κή με την προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση, η κυβέρ­νη­ση δεν λέει κου­βέ­ντα για προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού, ενώ ξεκα­θα­ρί­ζει ότι δεν πρό­κει­ται να καλυ­φθούν οι τερά­στιες ανά­γκες, αλλά «οι μεγα­λύ­τε­ρες ανάγκες».
⚠️«Επα­νά­στα­ση στην πρό­λη­ψη» που «θα περ­νά­ει μέσα κι από ιδιω­τι­κές δομές» «Παρο­χή της κατάλ­λη­λης, ασφα­λούς, υψη­λής ποιό­τη­τας και απο­τε­λε­σμα­τι­κής Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας»⚠️
✔️  Το πρό­γραμ­μα της Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας, όπως ανέ­φε­ραν τα κυβερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη, θα χρη­μα­το­δο­τη­θεί κυρί­ως από τον ΕΟΠΥΥ, εννο­ώ­ντας προ­φα­νώς τις ασφα­λι­στι­κές εισφο­ρές των εργα­ζο­μέ­νων. Το δρό­μο ήδη έχει χαρά­ξει ο ΣΥΡΙΖΑ: Στον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό του 2019 προ­βλέ­πε­ται για πρώ­τη φορά η χρη­μα­το­δό­τη­ση της ΠΦΥ με 14 εκατ. ευρώ από τα ασφα­λι­στι­κά ταμεία. Η δε ΝΔ δεν είπε κου­βέ­ντα για αύξη­ση της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης του Οργα­νι­σμού. Σήμε­ρα η κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­σή του είναι στην ουσία μηδε­νι­κή, καθώς τα δύο προη­γού­με­να χρό­νια η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ έκο­ψε περί­που 414 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ, αφή­νο­ντας μόλις 100 εκατ. ευρώ τάχα για την «κάλυ­ψη» των ανα­γκών των ανασφάλιστων.
✔️  Πρό­κει­ται για δια­κη­ρύ­ξεις σχε­δόν όμοιες με εκεί­νες του ΣΥΡΙΖΑ, αντι­γρά­φο­ντας τις κατευ­θύν­σεις της ΕΕ, που εξι­σώ­νει σκό­πι­μα την πρό­λη­ψη με τις καμπά­νιες ενη­μέ­ρω­σης, οδη­γί­ες για μεσο­γεια­κή δια­τρο­φή, γυμνα­στι­κή κ.ά., μετα­τρέ­πο­ντας τα φαρ­μα­κεία σε χώρους ΠΦΥ, ενι­σχύ­ο­ντας το ιδε­ο­λό­γη­μα της «ατο­μι­κής ευθύ­νης», ενο­χο­ποιώ­ντας τις λαϊ­κές οικο­γέ­νειες που αδυ­να­τούν να συμ­μορ­φω­θούν στα παρα­πά­νω με τα πετσο­κομ­μέ­να εισο­δή­μα­τα, τις ακρι­βές συν­δρο­μές για αθλη­τι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες κ.ά.
⚠️Η ηγε­σία του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας μίλη­σε ακόμη:
✔️  Για «περί­θαλ­ψη με αξιο­πρέ­πεια», εννο­ώ­ντας τα «ελά­χι­στα βασι­κά πακέ­τα παρο­χών» που εισή­γα­γε ως όρο το ΠΑΣΟΚ και απο­γεί­ω­σε ο ΣΥΡΙΖΑ.
✔️  Για «φρο­ντί­δα στους πιο ευά­λω­τους», εννο­ώ­ντας τα ψίχου­λα που δίνο­νται στους ανθρώ­πους που ζουν στην εξα­θλί­ω­ση, που όμως ακό­μη κι αυτά προ­έρ­χο­νται απ’ τις αυξη­μέ­νες εισφο­ρές των εργαζομένων.
✔️  Για «ανθρω­πο­κε­ντρι­κή πολι­τι­κή», όταν την ίδια στιγ­μή χέρι — χέρι με ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ στή­ρι­ξε και ψήφι­σε το σύνο­λο των αντι­λαϊ­κών ανα­τρο­πών που επι­δει­νώ­νουν τους όρους ζωής των εργα­ζο­μέ­νων, φθεί­ρουν πρό­ω­ρα και υπο­νο­μεύ­ουν άμε­σα την υγεία του λαού.ΠΑΜΕ Υγειονομικών

✔️   Ενισχύουμε την πάλη για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών!

Απέναντι στη νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης στην Υγεία, απέναντι στην πολιτική που υλοποιεί τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ, οι υγειονομικοί και όλος ο λαός είναι ανάγκη να εντείνουν την πάλη τους διεκδικώντας:

  • Σύγ­χρο­νο απο­κλει­στι­κά δημό­σιο, δωρε­άν σύστη­μα Υγεί­ας, που θα καλύ­πτει τις λαϊ­κές ανά­γκες.
  • Επαρ­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση των δημό­σιων μονά­δων Υγεί­ας — Πρό­νοιας από τον κρα­τι­κό προϋπολογισμό.
  • Μαζι­κή πρό­σλη­ψη μόνι­μου προ­σω­πι­κού, πλή­ρους και απο­κλει­στι­κής απα­σχό­λη­σης, όλων των κλά­δων και ειδι­κο­τή­των. Άμε­ση μονι­μο­ποί­η­ση όλων των επι­κου­ρι­κών, των εργα­ζο­μέ­νων με ελα­στι­κές μορ­φές απα­σχό­λη­σης.
  • Εξα­σφά­λι­ση επαρ­κούς και σύγ­χρο­νου ιατρο­μη­χα­νο­λο­γι­κού εξοπλισμού.
  • Πλή­ρη και δωρε­άν παρο­χή σε όλους όλων των δια­γνω­στι­κών εξε­τά­σε­ων, θερα­πειών, νοση­λεί­ας, φαρ­μά­κων, εμβο­λί­ων, των πρό­σθε­των ανα­γκών των ανα­πή­ρων σε τεχνο­λο­γι­κά και τεχνη­τά μέσα, χωρίς πλα­φόν και περιορισμούς.
  • Να καταρ­γη­θούν οι συμπλη­ρω­μές για εξε­τά­σεις, νοση­λεία κ.λπ., όσων εξα­να­γκά­ζο­νται να κατα­φεύ­γουν στον ιδιω­τι­κό τομέα λόγω των τερά­στιων ελλεί­ψε­ων στις δημό­σιες μονάδες.
  • Ανά­πτυ­ξη, πλή­ρη στε­λέ­χω­ση, εξο­πλι­σμό της ΠΦΥ (Κέντρα Υγεί­ας — Περι­φε­ρεια­κά Ιατρεία) σε πανελ­λα­δι­κό επί­πε­δο, λει­τουρ­γία όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.
  • Καμία εμπλο­κή του ιδιω­τι­κού τομέα, των ΜΚΟ κ.λπ. στις δημό­σιες μονά­δες Υγείας.
  • Επα­να­φο­ρά των απο­δο­χών στα προ των περι­κο­πών επί­πε­δα. Επα­να­φο­ρά του 13ου — 14ου μισθού. Κατάρ­γη­ση όλων των ελα­στι­κών μορ­φών εργα­σί­ας και της διευ­θέ­τη­σης του χρό­νου εργασίας

-ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκη ΔΕΘ 7-9-19

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο