Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Banksy «χτύπησε» στην πιο μολυσμένη πόλη της Βρετανίας

Πριν λίγες μέρες, ο Banksy άφη­σε το σημά­δι του στην πόλη Πορτ Τάλ­μποτ στη νότια Ουα­λία. Η τοι­χο­γρα­φία είναι, κατά πάσα πιθα­νό­τη­τα, σχό­λιο του γνω­στού καλ­λι­τέ­χνη δρό­μου στο ότι η πόλη χαρα­κτη­ρί­στη­κε, σε έκθε­ση του Παγκό­σμιου Οργα­νι­σμού Υγεί­ας που δόθη­κε στη δημο­σιό­τη­τα τον περα­σμέ­νο Μάρ­τιο, «η πιο μολυ­σμέ­νη πόλη του Ηνω­μέ­νου Βασιλείου».

Το έργο τοπο­θε­τή­θη­κε σε δύο τοί­χους ενός γκα­ράζ από τσι­με­ντό­λι­θους, που κάνουν γωνία: ένα αγο­ρά­κι το οποίο φορά­ει χει­μω­νιά­τι­κα και έχει ένα μικρό έλκη­θρο στα πόδια του, τεντώ­νει τα χέρια του και με τη γλωσ­σί­τσα του προ­σπα­θεί να πιά­σει κάποιες νιφά­δες που δεί­χνουν να είναι νιφά­δες χιο­νιού. Αν ο θεα­τής πισω­πα­τή­σει, θα δει στον διπλα­νό τοί­χο ότι αυτές οι «νιφά­δες» δεν είναι παρά στά­χτες από έναν κάδο σκου­πι­διών που έχει πάρει φωτιά.

Ένα εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο μετά από τη δημο­σιό­τη­τα που έδω­σαν στην παρέμ­βα­ση τα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, το BBC, η εφη­με­ρί­δα The Independent, το Express και άλλα μέσα μαζι­κής ενη­μέ­ρω­σης, ο Banksy επι­βε­βαί­ω­σε την πατρό­τη­τα του έργου με ένα βίντεο που ανήρ­τη­σε στον λογα­ρια­σμό του στο Instagram.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο