Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Covid των ΑΠΕ-ΜΠΕ κλπ. ιδεολογήματα επιστημονικής φαντασίας

Με τίτλο «SARS-CoV‑2: Αυξά­νο­νται παγκο­σμί­ως κρού­σμα­τα και θάνα­τοι από την παν­δη­μία» ΜΜΕ και ΜΚΔ ανα­πα­ρή­γα­γαν άρθρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπου υπο­τί­θε­ται πως κάνει «επι­στη­μο­νι­κή ανά­λυ­ση για το θέμα.
Με ανα­φο­ρά –δημιουρ­γώ­ντας εύλο­γα ερω­τη­μα­τι­κά, απο­κλει­στι­κά σε: Τουρ­κία-Μεξι­κό-Ιση­με­ρι­νό-Κού­βα-Κίνα-Νότια Κορέα &… Αλβα­νία.

Από στοι­χεία τίπο­τε νεώ­τε­ρο: Κάποια νού­με­ρα –«κέρα­μοι και λίθοι ατά­κτως…» και «μισές» αλή­θειες.
Εκεί­νο που λεί­πει σκό­πι­μα (;) ή μη –και όχι μόνο από το συγκε­κρι­μέ­νο δημο­σί­ευ­μα είναι η επι­στη­μο­νι­κή –με την έννοια της στα­τι­στι­κής προ­βο­λή των δεδο­μέ­νων και φυσι­κά η πολι­τι­κο-κοι­νω­νι­κή πλευ­ρά, που από την πλευ­ρά μας έχου­με προ­σπα­θή­σει –συχνά|πυκνά, να χρησιμοποιήσουμε.

covid ONU

Έτσι πχ. ενώ τα στοι­χεία υπάρ­χουν σε όλα τα επί­ση­μα Covid_site, ανα­φέ­ρο­νται συνή­θως μόνο τα «ξερά» νού­με­ρα» Περι­στα­τι­κά-Θάνα­τοι-Δια­σω­λη­νω­μέ­νοι κλπ χωρίς τα ποσο­στιαία (επί του πλη­θυ­σμού, θανά­των κά) και timeline.
Κάτι τέτοιο θα μας έδει­χνε πχ.–μιλώ­ντας για τη χώρα μας (η οποία παρε­μπι­πτό­ντως απου­σιά­ζει από την «έρευ­να» του ΑΠΕ-ΜΠΕ) πώς αν και είμα­στε μόλις 7ο|οοο (επτά τις χιλί­οις) της Κίνας έχου­με ~2πλάσια περι­στα­τι­κά και θανά­τους +30% σε από­λυ­τες τιμές και +~18.000% (!!) ανα­λο­γι­κά με τον πληθυσμό.

Ξανα­γυρ­νώ­ντας στο δημο­σί­ευ­μα γρά­φει πχ. για την Κίνα «βρέ­θη­κε αντι­μέ­τω­πη με μεί­ζο­να ανα­ζω­πύ­ρω­ση των μολύν­σε­ων, αρχι­κά στην επαρ­χία Χεμπέι, που περι­βάλ­λει την πρω­τεύ­ου­σα, κατό­πιν στις βορειο­α­να­το­λι­κές επαρ­χί­ες Χεϊ­λονγ­κ­τζιάνγκ και Τζι­λίν» 4.636 νεκρούς επί συνό­λου 89.748 μολύν­σε­ων, απο­κρύ­πτο­ντας ότι οι 4.632 ήταν στην 1η φάση (μέχρι Μάρ­τη-Απρί­λη 2020) και από τις 17 Απρί­λη, μέχρι σήμε­ρα υπήρ­ξαν μόνο +4 θάνατοι

Total Coronavirus Deaths China 13 Φεβ 2021

Από την πλευ­ρά μας σχε­τι­κά με την Κίνα –επι­ση­μαί­νο­ντας πάντα πως δεν υπάρ­χει καμιά πρό­θε­ση να υπε­ρα­σπι­στού­με πολι­τι­κά την ‑κατ’ ευφη­μι­σμό «Λαϊ­κή Δημο­κρα­τία», που ο ρόλος της στην καπι­τα­λι­στι­κή πυρα­μί­δα είναι συγκε­κρι­μέ­νος και δια­κρι­τός έχου­με επα­νει­λημ­μέ­να στα­θεί σε ιδε­ο­λο­γή­μα­τα, μύθους και πραγ­μα­τι­κό­τη­τα για τη χώρα των 1.400.050.000 κατοί­κων, που «μας έφε­ρε» τον Covid.

Σχε­τι­κά με το νησί της επα­νά­στα­σης, την Κού­βα αναφέρει
(…)
«Η νήσος των 11,2 εκα­τομ­μυ­ρί­ων κατοί­κων, που μέχρι πρό­σφα­τα χαρα­κτη­ρι­ζό­ταν η καλή μαθή­τρια της Λατι­νι­κής Αμε­ρι­κής και της Καραϊ­βι­κής ως προς την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας, συνε­χί­ζει να δυσκο­λεύ­ε­ται να ελέγ­ξει το επι­λε­γό­με­νο δεύ­τε­ρο κύμα» (ΣΣ |> δεί­τε εδώ την πραγματικότητα).

Ένα άλλο θέμα που «ξενί­ζει» στα «στα­τι­στι­κά» του ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι η παντε­λής «απα­ξί­ω­ση» ανα­φο­ράς στον πρω­τα­θλη­τήκρου­σμά­των και θανά­των (σήμε­ρα 28.106.704 & 492.521 αντί­στοι­χα), που είναι οι ΗΠΑ… καθείς εφ ό ετάχθη!

Covid povertà

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο