Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Covid-19 θερίζει τις ΗΠΑ και του Τραμπ του φταίει ο ΠΟΥ!!!- Νέο θλιβερό στη Ν. Υόρκη

Ο πρό­ε­δρος των ΗΠΑ Ντό­ναλντ Τραμπ επέ­κρι­νε σφό­δρα τον Παγκό­σμιο Οργα­νι­σμό Υγεί­ας, κατη­γο­ρώ­ντας τον ΠΟΥ ότι παρα­εί­ναι χαλα­ρός με την Κίνα και εκδί­δει κακές συστά­σεις κατά τη διάρ­κεια της παν­δη­μί­ας του νέου κορονοϊού.

«Ο ΠΟΥ πραγ­μα­τι­κά τα έκα­νε μαντά­ρα», έγρα­ψε ο Τραμπ σε ένα tweet.

«Για κάποιο λόγο, αν και χρη­μα­το­δο­τεί­ται σε μεγά­λο βαθ­μό από τις ΗΠΑ, είναι όμως πολύ κινε­ζο-κεντρι­κός. Θα το εξε­τά­σου­με αυτό. Ευτυ­χώς, απέρ­ρι­ψα τις συστά­σεις τους να κρα­τή­σου­με ανοι­κτά τα σύνο­ρα στην Κίνα. Για­τί μας έδω­σαν μια τόσο εσφαλ­μέ­νη σύσταση;».

Ο Παγκό­σμιος Οργα­νι­σμός Υγεί­ας δεν έχει αντα­πο­κρι­θεί στο αίτη­μα του Ρόι­τερς να απα­ντή­σει σχετικά.

Την 31η Ιανουα­ρί­ου, ο ΠΟΥ συνέ­στη­σε στις χώρες να κρα­τή­σουν ανοι­κτά τα σύνο­ρά τους παρά την επι­δη­μία, αν και σημεί­ω­νε ότι τα κρά­τη έχουν το δικαί­ω­μα να λαμ­βά­νουν μέτρα στην προ­σπά­θειά τους να προ­στα­τεύ­σουν τους πολί­τες τους. Την ίδια ημέ­ρα, η διοί­κη­ση Τραμπ ανα­κοί­νω­σε περιο­ρι­σμούς στα ταξί­δια από την Κίνα.

Αμε­ρι­κα­νοί συντη­ρη­τι­κοί ασκούν ολο­έ­να και δρι­μύ­τε­ρη κρι­τι­κή στον ΠΟΥ, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι στη­ρί­χθη­κε σε εσφαλ­μέ­να στοι­χεία από την Κίνα σχε­τι­κά με την επι­δη­μία του νέου κορονοϊού.

Την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα, ο Ρεπου­μπλι­κα­νός γερου­σια­στής Μάρ­κο Ρού­μπιο ζήτη­σε την παραί­τη­ση του διευ­θυ­ντή του ΠΟΥ Τέντρος Αντα­νόμ Γκε­μπρε­γέ­σους, με το επι­χεί­ρη­μα ότι «επέ­τρε­ψε στο Πεκί­νο να χρη­σι­μο­ποι­ή­σει τον ΠΟΥ για να παρα­πλα­νή­σει τη διε­θνή κοινότητα».

Νέο θλιβερό ρεκόρ με 731 νεκρούς σε ένα 24ωρο στη Ν. Υόρκη

Η Πολι­τεία της Νέας Υόρ­κης κατέ­γρα­ψε 731 θανά­τους που σχε­τί­ζο­νται με τον νέο κορο­νο­ϊό τις τελευ­ταί­ες 24 ώρες, στον χει­ρό­τε­ρο ημε­ρή­σιο απο­λο­γι­σμό μετά την έναρ­ξη της επι­δη­μί­ας στην Πολι­τεία, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ο κυβερ­νή­της Άντριου Κουό­μο, κάνο­ντας λόγο παράλ­λη­λα για μια δια­φαι­νό­με­νη στα­θε­ρο­ποί­η­ση των εισα­γω­γών σε νοσοκομεία.

Το προη­γού­με­νο θλι­βε­ρό ρεκόρ θανά­των στην Πολι­τεία κατα­γρά­φη­κε το Σάβ­βα­το με 630 νεκρούς μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των ανθρώ­πων που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαι­τί­ας του νέου κορο­νοϊ­ού στην Πολι­τεία της Νέας Υόρ­κης, επί­κε­ντρο της παν­δη­μί­ας στις ΗΠΑ, ανέρ­χε­ται σε 5.489.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο