Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΟRIGINAL 21 — 1982 για Τσιάρτα: Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πρόσληψη αυτού του σκουπιδιού στην ΑΕΚ

Παρα­θέ­του­με ασχο­λί­α­στη την ανα­κοί­νω­ση της ΟRIGINAL 21 — 1982 για την πρό­σλη­ψη του Βασί­λη Τσιάρ­τα στη β’ ομά­δα της ΑΕΚ:

Και εκεί που κάπως το νερό είχε μπει στο αυλά­κι και τα πράγ­μα­τα έδει­χναν να έχουν μια ομα­λή ροή, κάτι που ασφα­λώς δημιουρ­γού­σε εκτός από ένα άνε­μο αισιο­δο­ξί­ας και μια μορ­φή συσπεί­ρω­σης διοί­κη­σης, ομά­δας, κόσμου και το μεσαίο γράμ­μα μας φαι­νό­ταν να είναι η καλύ­τε­ρή μας μετα­γρα­φή για την χρο­νιά που έρχε­ται, ήρθαν δυο γεγο­νό­τα να αμαυ­ρώ­σουν την προ­σπά­θεια που γίνε­ται και να θυμί­σουν ότι στον μαγι­κό κόσμο της ΑΕΚ μπο­ρείς να περι­μέ­νεις το κάθε τι απρόβλεπτο.

Η μετα­γρα­φή του Χατζ­σα­φί (που τα τελευ­ταία τρία χρό­νια μόνο αρι­στε­ρό μπακ δεν παί­ζει) ως λύση για το αρι­στε­ρό άκρο της άμυ­νας, ήρθε να προ­σγειώ­σει ξανά τον λαό μας ανώ­μα­λα και να τον ξυπνή­σει εφιαλ­τι­κά από την αισιο­δο­ξία των μετα­γρα­φών Αρα­ού­χο, Λε Ταλέκ, Στάν­κο­βιτς και Τζα­βέ­λα και όσων θα ακο­λου­θή­σουν. Το θέμα είναι πιο σημα­ντι­κό από ό,τι φαί­νε­ται με μια πρώ­τη ανά­γνω­ση, καθώς για μια ακό­μα φορά η ΑΕΚ όχι απλά δεί­χνει να μην μαθαί­νει, αλλά να λει­τουρ­γεί ερα­σι­τε­χνι­κά και σαν δια­λυ­μέ­νη ποδο­σφαι­ρι­κή μηχα­νή τύπου Πανα­θη­ναι­κού. Για εκεί , για τον Ατρό­μη­το, τον Πανιώ­νιο και τον Αστέ­ρα Τρί­πο­λης ο Χατζ­σα­φί ίσως είναι μια καλή επι­λο­γή . Όχι όμως για την ΑΕΚ που ονει­ρευό­μα­στε να μπει πρω­τα­θλή­τρια στην Αγία Σοφία.

Και αν αυτό είναι κάτι αγω­νι­στι­κό, που μπο­ρεί να μας δια­ψεύ­σει, καθώς καθρέ­πτης είναι το χορ­τά­ρι και θα είμα­στε οι πρώ­τοι που θα χαρού­με και θα χει­ρο­κρο­τή­σου­με αν τελι­κώς λαθεύ­ου­με, δεν μπο­ρού­με να πού­με το ίδιο για την επι­λο­γή του Βασί­λη Τσάρ­τα για προ­πο­νη­τή της ΑΕΚ Β. Εκεί το θέμα παύ­ει να είναι αγω­νι­στι­κό, ακό­μα και αν ο συγκε­κρι­μέ­νος δεν είναι καν προ­πο­νη­τής, αφού δεν έχει δου­λέ­ψει ποτέ στη ζωή του σε τέτοιο πόστο. Το θέμα είναι καθα­ρά ηθι­κό και αφο­ρά το γεγο­νός ότι οι αντι­λή­ψεις του Τσάρ­τα δεν συνά­δουν με τις αρχές, τις αξί­ες και τη φύση του συλ­λό­γου μας. Η μάνα όλων των προ­σφύ­γων, η αγκα­λιά των φτω­χών, η πηγή του ανθρω­πι­σμού και της αλλη­λεγ­γύ­ης, η ΑΕΚ δεν νοεί­ται να έχει στο πάγκο της ένα πρό­σω­πο που βάσει γεγο­νό­των απο­τε­λεί ρατσι­στι­κή μορ­φή, αφού οι δηλώ­σεις και οι πρά­ξεις του κατά και­ρούς φανε­ρώ­νουν έναν άνθρω­πο μισαλ­λό­δο­ξο και κακοήθη.

H θέση του “δάσκα­λου”, για­τί τέτοιος πρέ­πει να είναι ο προ­πο­νη­τής για παι­διά κάτω των 21 ετών, δεν μπο­ρεί να υπο­στη­ρι­χτεί από εκεί­νον που πρό­σβα­λε δημό­σια το σύμ­βο­λο του Ελλη­νι­κού αθλη­τι­σμού Γιάν­νη Αντε­ντο­κού­μπο, ένα παι­δί που ξεκί­νη­σε από το μηδέν και με την αξία του δοξά­ζει την χώρα μας στα πέρα­τα της Γης , από εκεί­νον που κατέ­κρι­νε τον 11χρονο που σήκω­σε την σημαία στη παρέ­λα­ση επει­δή ήταν αλλο­δα­πός, από εκεί­νον που η ίδια η ΑΕΚ του είχε αφαι­ρέ­σει το διαρ­κεί­ας πριν κάποια χρό­νια και φυσι­κά από εκεί­νον που όταν η ΑΕΚ έδι­νε την μάχη της ώστε να μην δια­λυ­θεί, την πολέ­μη­σε ως τέλους και δεν δεχό­ταν καν το δια­κα­νο­νι­σμό που του προ­σφέ­ρα­με, απαι­τώ­ντας την άμε­ση εξό­φλη­σή του, βάζο­ντας την ομά­δα σε κίν­δυ­νο και τον εγω­ι­στι­κό και κτη­νώ­δη εαυ­τό του πάνω από όλα! Ο νάρκισσος!

Τέτοιες κινή­σεις το μόνο που μπο­ρούν να κάνουν είναι να αλλο­τριώ­σουν το DNA της ομά­δας μας και να στιγ­μα­τί­σουν με λεκέ την ιστο­ρία μας που με τόσο κόπο ο λαός της — ως θεμα­το­φύ­λα­κας — ‚κρα­τά­ει ψηλά σαν τα ύψι­στα ιδα­νι­κά και πιστεύω Της.

Δηλώ­νου­με με εκκω­φα­ντι­κό τρό­πο και τόνο την αντί­θε­σή μας στην πρό­σλη­ψη αυτού του σκου­πι­διού στην ΑΕΚ και το λέμε από τώρα με κάθε τρό­πο ότι δεν είναι απο­δε­κτός ανα­με­σά μας. Για­τί ο τοί­χος λέει: “ΑΕΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΗ”, για­τί ο Κοντού­λης πέθα­νε για αυτά τα ιδα­νι­κά, για­τί το πούλ­μαν στο Βελι­γρά­δι μπού­κα­ρε για την ειρή­νη, για­τί ο Τζού­ντα Γκαρ­σία και ο κάθε ποδο­σφαι­ρι­στής μας όσο “δια­φο­ρε­τι­κός” κι αν είναι, δεν απο­τε­λεί λαθροει­σβο­λέα, όπως ο Τσάρ­τας πιστεύ­ει, αλλά ίσο μέλος μας και όχι άτο­μο που θα του ζητούν πιστο­ποι­η­τι­κό για να μπει στα Σπά­τα, για­τί στην τελι­κή και χωρίς δια­πραγ­μα­τεύ­σεις είναι δια­φο­ρε­τι­κό να είσαι ΑΕΚ.…

Αυτά και ελπί­ζου­με να μην χρεια­στεί να επα­νέλ­θου­με. Ελπί­ζου­με και πιστεύ­ου­με ότι θα γίνει το αυτονόητο…

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο