Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Πάγωσε» για 10 ημέρες την αύξηση του προστίμου η κυβέρνηση μετά την κατακραυγή

«Παγώ­νει» για δέκα ημέ­ρες η από­φα­ση της κυβέρ­νη­σης για αύξη­ση του προ­στί­μου σε περί­πτω­ση παρα­βί­α­σης των περιο­ρι­στι­κών μέτρων, όπως ανα­κοί­νω­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός, Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, στην τρι­το­λο­γία του με την οποία «έκλει­σε» τη συζή­τη­ση στη Βου­λή για τη δια­χεί­ρι­ση της πανδημίας.

Νωρί­τε­ρα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ανα­φέρ­θη­κε στο θέμα, σημειώ­νο­ντας πως η κυβέρ­νη­ση κυνη­γά­ει μόνο τους μεροκαματιάρηδες.

Στην αρχι­κή ομι­λία του ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης ανα­κοί­νω­σε πως παράλ­λη­λα με το άνοιγ­μα του εμπο­ρί­ου, θα αυξη­θεί από τα 300 στα 500 ευρώ το πρό­στι­μο για μη χρή­ση μάσκας ή για άσκο­πη μετακίνηση.

Τελι­κά, μετά την έντο­νη κρι­τι­κή που δέχθη­κε, δήλω­σε πως «σε μια ένδει­ξη καλής θέλη­σης», για τις επό­με­νες δέκα ημέ­ρες το πρό­στι­μο θα δια­τη­ρη­θεί στα ίδια επί­πε­δα, ενώ η κυβέρ­νη­ση θα λάβει τις απο­φά­σεις της ανά­λο­γα με τη «συμ­μόρ­φω­ση» των πολιτών.

Δ. Κουτσούμπας: «Δεν σας είδαμε να βάζετε πρόστιμα σε καμία μεγάλη επιχείρηση»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, έθε­σε το θέμα στη δευ­τε­ρο­λο­γία του, σημειώνοντας:

«Τολ­μά­τε να ανα­κοι­νώ­νε­τε σήμε­ρα ότι θα βάλε­τε κι άλλα πρό­στι­μα στους εργα­ζό­με­νους, 500 ευρώ είπα­τε, θα τα αυξή­σε­τε δηλα­δή, σχε­δόν ένα μισθό. Αλλά δε σας είδα­με να βάζε­τε πρό­στι­μα σε καμία μεγά­λη επι­χεί­ρη­ση, που δεν παίρ­νει μέτρα προ­στα­σί­ας για τους εργα­ζό­με­νους που απα­σχο­λεί. Ούτε καν ελέγ­χους τους κάνε­τε, κυνη­γά­τε μόνο τους μεροκαματιάρηδες».

Πηγή: 902.gr

Ειρη­ναί­ος Μαρά­κης: «Όλα είναι όπλα»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο