Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πάλι το άχτι τους στην Κούβα βγάζουν οι ΗΠΑ — Κυρώσεις σε βάρος του Ραούλ Κάστρο

Πάλι οι ΗΠΑ βγά­ζουν το άχτι τους στην Κού­βα ανα­κοι­νώ­νο­ντας σήμε­ρα διπλω­μα­τι­κές κυρώ­σεις σε βάρος του πρώ­ην προ­έ­δρου της Κού­βας Ραούλ Κάστρο. Τον κατη­γο­ρούν — αυτοί που δεν έχουν αφή­σει ανθρώ­πι­νο δικαί­ω­μα που να μην το έχουν παρα­βιά­σει — για παρα­βιά­σεις των ανθρω­πί­νων δικαιωμάτων.

Οι κυρώ­σεις επι­βάλ­λο­νται σε βάρος του Ραούλ Κάστρο, 88 ετών, αδελ­φού του Φιντέλ , και όλης της οικο­γέ­νειάς του, κυρί­ως της κόρης του Μαριέ­λα Κάστρο Εσπίν, ακτι­βί­στριας της κοι­νό­τη­τας ΛΟΑΤΚΙ και της πρό­λη­ψης του AIDS.

Βάσει των κυρώ­σε­ων, θα απα­γο­ρεύ­ε­ται στον Κάστρο και την οικο­γέ­νειά του να εισέρ­χο­νται στις ΗΠΑ.

Στο πλαί­σιο των καθη­κό­ντων του στους κόλ­πους του κομ­μου­νι­στι­κού κόμ­μα­τος της Κού­βας, ο «Ραούλ Κάστρο επι­βλέ­πει ένα σύστη­μα αυθαί­ρε­των κρα­τή­σε­ων χιλιά­δων Κου­βα­νών, στο οποίο κρα­τού­νται αυτή τη στιγ­μή περισ­σό­τε­ροι από 100 πολι­τι­κοί κρα­τού­με­νοι», ανα­φέ­ρει ο Πομπέο σε μια ανα­κοί­νω­ση προς τον Τύπο.

Οι κυρώ­σεις στο­χεύ­ουν επί­σης να τιμω­ρή­σουν τον Ραούλ Κάστρο για τη στή­ρι­ξή του στον Νικο­λάς Μαδού­ρο, την προ­ε­δρία του οποί­ου η Ουά­σινγ­κτον θεω­ρεί παράνομη.

«Οι ΗΠΑ στη­ρί­ζουν σθε­να­ρά τα δικαιώ­μα­τα των λαών της Κού­βας και της Βενε­ζου­έ­λας», υπο­γράμ­μι­σε ο επι­κε­φα­λής της αμε­ρι­κα­νι­κής διπλωματίας.

«Θα συνε­χί­σου­με να ανα­ζη­τά­με όλα τα απα­ραί­τη­τα διπλω­μα­τι­κά και οικο­νο­μι­κά εργα­λεία για να βοη­θή­σου­με τον λαό της Βενε­ζου­έ­λας να κάνει πραγ­μα­τι­κό­τη­τα τη μετά­βα­ση που του αξί­ζει» συμπλή­ρω­σε ο ίδιος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο