Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πάνω από 2.000 τα κρούσματα — Περισσότερα από τα μισά στην Αττική — Αύξηση νοσηλειών

Σε 2.107 ανέρ­χο­νται τα κρού­σμα­τα κορω­νοϊ­ού, που κατε­γρά­φη­σαν το τελευ­ταίο 24ωρο στη χώρα, σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση του ΕΟΔΥ, κινού­με­να στα­θε­ρά σε ανο­δι­κή τροχιά.

Επι­πλέ­ον, ανα­κοι­νώ­θη­καν ακό­μη 10 θάνα­τοι, ενώ 153 ασθε­νείς νοση­λεύ­ο­νται δια­σω­λη­νω­μέ­νοι σε Μονά­δες Εντα­τι­κής Θεραπείας.

Οι εισα­γω­γές  νέων ασθε­νών Covid-19 στα νοσο­κο­μεία της επι­κρά­τειας είναι 68 (ημε­ρή­σια μετα­βο­λή +15.25%).Ο μέσος όρος εισα­γω­γών του επταη­μέ­ρου είναι 49 ασθενείς.

Περισ­σό­τε­ρα από τα μισά κρού­σμα­τα είναι στην Αττι­κή. Συγκεκριμένα:

Ανα­το­λι­κής Αττι­κής: 157

Βόρειου Τομέα Αθη­νών: 164

Δυτι­κής Αττι­κής: 24

Δυτι­κού Τομέα Αθη­νών: 139

Κεντρι­κού Τομέα Αθη­νών: 271

Νήσων: 9

Νοτί­ου Τομέα Αθη­νών: 220

Πειραιώς:131

Νέα έξαρση

Για μια νέα έξαρ­ση των κρου­σμά­των με επί­κε­ντρο τους νέους έκα­νε λόγο η καθη­γή­τρια Βάνα Παπα­ευαγ­γέ­λου, στο πλαί­σιο της τακτι­κής ενη­μέ­ρω­σης για την πορεία της παν­δη­μί­ας στην Ελλάδα.

Η διά­με­ση ηλι­κία εντο­πί­ζε­ται πλέ­ον στα 23 έτη (σχε­δόν μια δεκα­ε­τία σε δύο εβδο­μά­δες), ενώ ο κύριος όγκος των νέων κρου­σμά­των εντο­πί­ζε­ται στις ηλι­κί­ες 15–24. Πλέ­ον είναι 9.000 τα ενερ­γά κρού­σμα­τα στην Ελλά­δα, εκ των οποί­ων πάνω από 4.000 είναι στην Αττική.

Η ίδια τόνι­σε ότι «ο συνω­στι­σμός στη διάρ­κεια της νυχτε­ρι­νής δια­σκέ­δα­σης φαί­νε­ται να έπαι­ξε σημα­ντι­κό ρόλο», σε αυτή την παν­δη­μι­κή έξαρ­ση. Για να προ­σθέ­σει ότι ένας στους τρεις νοση­λευό­με­νους αφο­ρά σε νεό­τε­ρους ανθρώ­πους, ηλι­κί­ας 25–55 ετών. «Κανείς δεν είναι άτρω­τος», τόνισε.

«Αυξή­θη­καν τα τεστ λόγω της ανη­συ­χί­ας του πλη­θυ­σμού αλλά και ανά­γκης πιστο­ποί­η­σης των ανεμ­βο­λί­α­στων. Διπλα­σιά­στη­κε το ποσο­στό των νοση­λευο­μέ­νων», ανέφερε.

Σχε­τι­κά με την Μετάλ­λα­ξη Δέλ­τα, τόνι­σε πως κανείς από όσους νοση­λεύ­τη­καν το τελευ­ταίο διά­στη­μα δεν ήταν πλή­ρως εμβο­λια­σμέ­νος.

«Το 4ο κύμα θα είναι δια­φο­ρε­τι­κό, λόγω της ασπί­δας προ­στα­σί­ας που έχουν οι εμβο­λια­σμέ­νοι», υπογράμμισε.

Η κ. Παπα­ευγ­γέ­λου κάλε­σε όλους τους νέους ανθρώ­πους να εμβο­λια­στούν προ­τού πάνε δια­κο­πές. «Συστή­νου­με τη χρή­ση μάσκας σε όλους τους εσω­τε­ρι­κούς χώρους και σε εξω­τε­ρι­κούς όπου υπάρ­χει συνω­στι­σμός», υπο­γράμ­μι­σε, για να τονί­σει ότι πρέ­πει να είναι ένα μόνι­μο αξε­σουάρ που πρέ­πει να έχου­με όλοι μαζί μας.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο