Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πάνω από 2.700 θάνατοι στις ΗΠΑ σε 24 ώρες

Ο αριθ­μός των θανά­των εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας του νέου κορο­νοϊ­ού στις ΗΠΑ αυξή­θη­κε αλμα­τω­δώς χθες Τρί­τη, καθώς άλλοι 2.751 ασθε­νείς υπέ­κυ­ψαν, όπως δεί­χνουν τα δεδο­μέ­να που συγκε­ντρώ­νει και δημο­σιο­ποιεί σε πραγ­μα­τι­κό χρό­νο σε ειδι­κό ιστό­το­πο που έχει δημιουρ­γή­σει το πανε­πι­στή­μιο Τζονς Χόπ­κινς. Πρό­κει­ται για έναν από τους βαρύ­τε­ρους ημε­ρή­σιους απο­λο­γι­σμούς που έχουν κατα­γρα­φεί στη χώρα του κόσμου που έχει χτυ­πη­θεί περισ­σό­τε­ρο από την πανδημία.

Την προη­γου­μέ­νη, στις ΗΠΑ είχαν κατα­γρα­φεί 1.433 θάνα­τοι εξαι­τί­ας της COVID-19.

Η χώρα ξεπέ­ρα­σε εξάλ­λου το όριο των 800.000 επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των μόλυν­σης από τον SARS-CoV‑2, με σχε­δόν 40.000 νέα να κατα­γρά­φο­νται από τη Δευ­τέ­ρα στις 20:30 (τοπι­κή ώρα· 03:30 ώρα Ελλά­δας) ως χθες την ίδια ώρα, σύμ­φω­να με τα δεδο­μέ­να του πανε­πι­στη­μί­ου της Βαλ­τι­μό­ρης, που ανα­νε­ώ­νο­νται συνεχώς.

Με βάση τους επί­ση­μους απο­λο­γι­σμούς που ανα­κοι­νώ­νο­νται από τις κυβερ­νή­σεις, οι ΗΠΑ είναι μακράν η χώρα που θρη­νεί τους περισ­σό­τε­ρους θανά­τους (44.845· το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Ρόι­τερς, βασι­ζό­με­νο σε δική του κατα­μέ­τρη­ση, μετέ­δω­σε νωρί­τε­ρα πως ξεπέ­ρα­σαν τους 45.000) και επί­σης κατα­γρά­φει τα περισ­σό­τε­ρα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα (πάνω από 820.000).

Ωστό­σο, ο αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος Ντό­ναλντ Τραμπ έχει κατη­γο­ρή­σει επα­νει­λημ­μέ­να την Κίνα πως δίνει ψευ­δείς απο­λο­γι­σμούς και θεω­ρεί ότι, στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, οι νεκροί είναι περισ­σό­τε­ροι στη χώρα όπου άρχι­σε η παν­δη­μία από ό,τι στις ΗΠΑ.

Περί­που 75.000 Αμε­ρι­κα­νοί έχουν αποθεραπευτεί.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο