Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν κλέψει οι ΗΠΑ από την Βενεζουέλα

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της // 

Η δήλω­ση έρχε­ται λίγες μέρες μετά την δήλω­ση του προ­έ­δρου της Βενε­ζου­έ­λας Μαδού­ρο που κατη­γό­ρη­σε την αμε­ρι­κα­νι­κή κυβέρ­νη­ση ότι κλέ­βει 5 δισε­κα­τομ­μύ­ρια δολά­ρια από τη χώρα του, χρή­μα­τα που όπως είπε ο Μαδού­ρο, προ­ο­ρί­ζο­νταν για την αγο­ρά ουσιών για την παρα­γω­γή φαρ­μά­κων στη Βενε­ζου­έ­λα και την παρά­δο­σή τους σε νοσο­κο­μεια­κά δίκτυα, φαρ­μα­κεία και δίκτυα ασθενοφόρων”.

Ο Μαδού­ρο πρό­σθε­σε ότι ενώ από την μια ο Αμε­ρι­κα­νός Πρό­ε­δρος Donald Trump είναι υπεύ­θυ­νος για το «πιο εγκλη­μα­τι­κό μέτρο» ενα­ντί­ον του λαού της Βενε­ζου­έ­λας, από την άλλη οι αρχές των ΗΠΑ ήταν έτοι­μες να παρά­σχουν “ανθρω­πι­στι­κή βοήθεια”.

Ο υπουρ­γός Επι­κοι­νω­νιών της Βενε­ζου­έ­λας, Χόρ­χε Ροντρί­γκεζ, κατη­γο­ρεί την αντι­πο­λί­τευ­ση της χώρας ότι έχει κατα­χρα­στεί ένα δισε­κα­τομ­μύ­ριο δολά­ρια κρα­τι­κά κεφά­λαια που κρα­τού­νται σε αμε­ρι­κα­νι­κές τράπεζες.

“Έχουν κατα­φύ­γει στην κλο­πή των περιου­σια­κών στοι­χεί­ων που κατέ­χει η Βενε­ζου­έ­λα σε διά­φο­ρες τρά­πε­ζες. Αυτά τα χρή­μα­τα κατα­σχέ­θη­καν κατό­πιν αιτή­μα­τος της διοί­κη­σης του Αμε­ρι­κά­νου προ­έ­δρου Donald Trump. Πάνω από 30 δισε­κα­τομ­μύ­ρια δολά­ρια έχουν κλα­πεί τους τελευ­ταί­ους δύο μήνες », ανα­φέρ­θη­κε ο υπουρ­γός στο κρα­τι­κό κανά­λι VTV και ανα­με­τα­δί­δει το Σπούτνικ.

Τα μέτρα που παίρ­νουν οι ΗΠΑ και οι σύμ­μα­χοί τους απο­σκο­πούν φυσι­κά στον πόλε­μο ενα­ντί­ον του λαού της Βενε­ζου­έ­λα που δέχε­ται τις συνέ­πειες της κρί­σης στην χώρα αλλά και του «εμπάρ­γκο» που προ­σπα­θούν να επι­βάλ­λουν οι ΗΠΑ. Σαυ­τό τον πόλε­μο ο Αμε­ρι­κά­νι­κος Ιμπε­ρια­λι­σμός δεν διστά­ζει να χρη­σι­μο­ποι­ή­σει όλα τα μέσα ακό­μη και την κλο­πή των χρη­μά­των του δοκι­μα­ζό­με­νου λαού της Βενεζουέλας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο