Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πάσχα για τα παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Τη δυνα­τό­τη­τα να αξιο­ποι­ή­σουν τον ελεύ­θε­ρο χρό­νο τους, ενερ­γο­ποιώ­ντας και ανα­πτύσ­σο­ντας τη φαντα­σία και τη δημιουρ­γι­κό­τη­τά τους, θα έχουν οι μικροί επι­σκέ­πτες του Εθνι­κού Αρχαιο­λο­γι­κού Μου­σεί­ου, τους οποί­ους προ­σκα­λεί να συμ­με­τά­σχουν στις ειδι­κά σχε­δια­σμέ­νες εκπαι­δευ­τι­κές δρά­σεις του για τις πασχα­λι­νές διακοπές.

Επι­πλέ­ον, θα έχουν τη δυνα­τό­τη­τα να συμ­με­τά­σχουν σε εικα­στι­κό εργα­στή­ρι φτιά­χνο­ντας το δικό τους έργο τέχνης, εμπνευ­σμέ­νο από τα εκθέ­μα­τα του Μου­σεί­ου. Ανα­λυ­τι­κά, θα πραγματοποιηθούν:

Μ. Τρίτη 3 Απριλίου

Εκπαι­δευ­τι­κό πρό­γραμ­μα με τίτλο «Ποτή­ρι, ποτη­ρά­κι μου… σε βρί­σκω στο Μου­σείο» συνο­δευό­με­νο από εικα­στι­κό εργαστήρι.

Τα παι­διά θα μάθουν για τα αγγεία του ποτού των αρχαί­ων και με την καθο­δή­γη­ση αρχαιο­λό­γου του Μου­σεί­ου, θα ανα­ζη­τή­σουν τα σχε­τι­κά εκθέ­μα­τα στη Συλ­λο­γή Αγγεί­ων. Θα συλ­λέ­ξουν πλη­ρο­φο­ρί­ες γι’ αυτά και θα αγγί­ξουν αντί­γρα­φα αρχαί­ων αγγεί­ων. Επί­σης, θα συμ­με­τά­σχουν σε εικα­στι­κό εργα­στή­ρι με την καθο­δή­γη­ση της ζωγρά­φου του Μου­σεί­ου δημιουρ­γώ­ντας το δικό τους χάρ­τι­νο αγγείο, εμπνευ­σμέ­νο από τα εκθέ­μα­τα που ανα­κά­λυ­ψαν. Το πρό­γραμ­μα απευ­θύ­νε­ται σε παι­διά ηλι­κί­ας 6 έως 8 ετών. Ώρα διε­ξα­γω­γής: 11:00 — 12:30

Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου

Εκπαι­δευ­τι­κή περι­ή­γη­ση με τίτλο «Πνέ­ουν άνε­μοι… στο Μου­σείο» και εικα­στι­κό εργα­στή­ρι. Τα παι­διά, με την καθο­δή­γη­ση αρχαιο­λό­γου του Μου­σεί­ου, θα περι­η­γη­θούν στις μόνι­μες Συλ­λο­γές και θα γνω­ρί­σουν αντι­προ­σω­πευ­τι­κά εκθέ­μα­τα που έχουν σχέ­ση με το φυσι­κό στοι­χείο του Αέρα. Επί­σης, θα συμ­με­τά­σχουν σε εικα­στι­κό εργα­στή­ρι με την καθο­δή­γη­ση της ζωγρά­φου του Μου­σεί­ου δημιουρ­γώ­ντας τον δικό τους Πήγα­σο, εμπνευ­σμέ­νο από έκθε­μα του Μου­σεί­ου. Το πρό­γραμ­μα απευ­θύ­νε­ται σε παι­διά ηλι­κί­ας 9 έως 12 ετών. Ώρα διε­ξα­γω­γής: 11:00 — 12:30. Η εκπαι­δευ­τι­κή δρά­ση παρέ­χε­ται δωρε­άν για τα παι­διά. Απα­ραί­τη­τες οι δηλώ­σεις συμ­με­το­χής, κατό­πιν τηλε­φω­νι­κής επι­κοι­νω­νί­ας. Τηλ: 213214 4856/-4858. Έναρ­ξη δηλώ­σε­ων: 27 Μαρ­τί­ου 2018.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο