Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πάσχα με συννεφιά, υψηλές θερμοκρασίες και πολλή σκόνη

Νεφώ­σεις, υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες και αυξη­μέ­νες συγκε­ντρώ­σεις αφρι­κα­νι­κής σκό­νης ανα­μέ­νο­νται την Κυρια­κή του Πάσχα.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, αύριο ανα­μέ­νο­νται αραιές νεφώ­σεις που κατά δια­στή­μα­τα θα είναι πυκνό­τε­ρες, ενώ η ορα­τό­τη­τα στις νησιω­τι­κές και παρά­κτιες περιο­χές θα είναι κατά τόπους περιο­ρι­σμέ­νη έως το πρωί. Οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης στην ατμό­σφαι­ρα θα είναι αυξημένες.

Η θερ­μο­κρα­σία στη Μακε­δο­νία και στη Θρά­κη θα κυμαν­θεί από 14 έως 31 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, στην Ήπει­ρο από 16 έως 28, στη Θεσ­σα­λία στην Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά και Πελο­πόν­νη­σο από 15 έως 34, στη Δυτι­κή Στε­ρεά και Πελο­πόν­νη­σο από 16 έως 32, στα νησιά του Ιονί­ου από 17 έως 29, στα νησιά του Βορεί­ου και Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου από 16 έως 30, στις Κυκλά­δες και στα Δωδε­κά­νη­σα από 15 έως 33 και στην Κρή­τη από 16 έως 39 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις 2 έως 4 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις έως 3 μπο­φόρ από το μεση­μέ­ρι όμως θα γίνουν βορειο­δυ­τι­κοί ίδιας έντασης.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται αραιές νεφώ­σεις, που κατά δια­στή­μα­τα θα είναι πυκνό­τε­ρες. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις έως 3 μπο­φόρ, από το από­γευ­μα όμως θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς ίδιας έντα­σης. Οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης στην ατμό­σφαι­ρα θα είναι αυξη­μέ­νες. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 20 έως 31 βαθ­μούς Κελσίου.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται αραιές νεφώ­σεις που κατά δια­στή­μα­τα θα είναι πυκνό­τε­ρες. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις έως 2 μπο­φόρ, από το μεση­μέ­ρι όμως θα γίνουν δυτι­κοί έως βορειο­δυ­τι­κοί έως 3 μπο­φόρ. Οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης στην ατμό­σφαι­ρα θα είναι αυξη­μέ­νες. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 19 έως 30 βαθ­μούς Κελσίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο