Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πάσχα στην πόλη και Ανάσταση στις 9 — Πιθανά το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Ανοι­χτό άφη­σε το ενδε­χό­με­νο να γίνουν οι ανα­κοι­νώ­σεις για το Πάσχα, το από­γευ­μα κατά την ενη­μέ­ρω­ση της επι­τρο­πής, η κυβερ­νη­τι­κή εκπρό­σω­πος Αρι­στο­τε­λία Πελώ­νη. Για το αν θα γίνει διάγ­γελ­μα του πρω­θυ­πουρ­γού είπε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. 

Όπως είπε στο ΣΚΑΙ η κα Πελώ­νη για τις μετα­κι­νή­σεις το Πάσχα, «θα περι­μέ­νου­με την εισή­γη­ση της επι­τρο­πής. Η θέση της κυβέρ­νη­σης είναι να μην ανοί­ξουν οι δια­πε­ρι­φε­ρεια­κές μετα­κι­νή­σεις. Να μη ρισκά­ρου­με να μετα­φερ­θεί ιικό φορ­τίο από περιο­χές που έχουν υψη­λό σε άλλες περιο­χές της χώρας.»

Η κυβερ­νη­τι­κή εκπρό­σω­πος τόνι­σε πως μια μαζι­κή μετα­κί­νη­ση από την Αθή­να σε άλλες περιο­χές μπο­ρεί να τις επι­βά­ρυ­νε. Παράλ­λη­λα, είπε πως «προ­σβλέ­που­με σε ένα πιο ελεύ­θε­ρο καλοκαίρι.»

Επί­σης, ανέ­φε­ρε ότι θα υπάρ­χουν έλεγ­χοι για τις μετα­κι­νή­σεις. Η Ανά­στα­ση θα γίνει στις 9 το βρά­δυ και το πιο ασφα­λές θα είναι να μαζευ­τούν μέχρι δύο οικο­γέ­νειες σε κάθε σπίτι.

Όσον αφο­ρά το άνοιγ­μα των άλλων δρα­στη­ριο­τή­των, η κα Πελώ­νη επε­σή­μα­νε πως στό­χος είναι με ασφά­λεια να ανοί­γουν οι δρα­στη­ριό­τη­τες, ενώ είπε ότι περί τα μέσα Μαΐ­ου προ­σα­να­το­λί­ζε­ται το άνοιγ­μα του του­ρι­σμού με πρω­το­κόλ­λα. Συγκε­κρι­μέ­να, ως ορί­ζο­ντα έθε­σε την 14η Μαΐου.

Για το άνοιγ­μα της εστί­α­σης είπε ότι η κυβέρ­νη­ση ήδη είναι σε συζη­τή­σεις και προ­σα­να­το­λί­ζε­ται στο άνοιγ­μά της μόνο σε εξω­τε­ρι­κούς χώρους. Σημα­ντι­κό εργα­λείο είναι τα self test, υπογράμμισε.

Επί­σης, 10 Μαΐ­ου θα ανοί­ξουν τα δημο­τι­κά και τα γυμνάσια.

Για τις συγκε­ντρώ­σεις σε πλα­τεί­ες είπε ότι δε μπο­ρεί να γίνει μαζι­κή επέμ­βα­ση και η αστυ­νο­μία δε μπο­ρεί να υπο­κα­τα­στή­σει την κοι­νω­νι­κή συνεί­δη­ση. Γίνε­ται, όμως, προ­σπά­θεια να εντο­πι­στούν οι διοργανωτές.

Τέλος, ανέ­φε­ρε ότι τα ποσο­στά εμβο­λια­σμών σε ηλι­κί­ες πάνω από τα 60 έτη είναι χαμηλότερα.

Πάνε καλά αυτοί οι Σουηδοί;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο