Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Πάτρα λιμάνι των λαών όχι των φονιάδων των λαών»: Κινητοποίηση ενάντια στη ΝΑΤΟική αρμάδα

Με το σύν­θη­μα «Πάτρα λιμά­νι των λαών όχι των φονιά­δων των λαών» σωμα­τεία και φορείς της Πάτρας, αντα­πο­κρι­νό­με­να μαζι­κά στο κάλε­σμα της Επι­τρο­πής Ειρή­νης Πάτρας και Δυτι­κής Αχαϊ­ας, πραγ­μα­το­ποί­η­σαν το πρωί του Σαβ­βά­του δυνα­μι­κή κινη­το­ποί­η­ση ενά­ντια στον προ­γραμ­μα­τι­σμό ελλι­με­νι­σμού μεγά­λης ΝΑΤΟϊ­κής δύνα­μης πλοί­ων στο λιμά­νι της πόλης τις επό­με­νες μέρες (έχο­ντας μάλι­στα Τούρ­κο Διοικητή).

Η πορεία που ξεκί­νη­σε από την πλα­τεία Τριών Συμ­μά­χων όπου νωρί­τε­ρα έγι­νε συγκέ­ντρω­ση, έφτα­σε μέχρι το λιμά­νι απέ­να­ντι από τα Νατοϊ­κά πλοία που δεν έχουν ελλι­με­νι­στεί, με τα συν­θή­μα­τα «Ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπε­ρια­λι­σμός» και «Έξω το ΝΑΤΟ να φύγου­νε οι βάσεις καμιά συμ­με­το­χή στις επεμ­βά­σεις», να κυριαρ­χούν, στέλ­νο­ντας μήνυ­μα ότι η πόλη δεν θα γίνει ΝΑΤΟϊ­κό ορμητήριο

Εν μέσω των συν­θη­μά­των ανα­κοι­νώ­θη­κε νέα συγκέ­ντρω­ση της Επι­τρο­πής Ειρή­νης Πάτρας και Δυτι­κής Αχαϊ­ας τη Δευ­τέ­ρα 17 Οκτώ­βρη στις 6.30 μ.μ., στην πλα­τεία Τριών Συμμάχων.

Απαι­τούν:

Καμιά συμ­με­το­χή στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις και στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους. Απο­δέ­σμευ­ση της Ελλά­δας από το ΝΑΤΟ.

Να καταρ­γη­θεί η Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία για τις Στρα­τιω­τι­κές Βάσεις.

Να ξηλω­θούν οι βάσεις του θανά­του από τη χώρα μας. Να μην εγκα­τα­στα­θούν πυρη­νι­κά στον Άρα­ξο, στη Σού­δα και οπου­δή­πο­τε αλλού στην Ελλάδα.

Κανέ­νας φαντά­ρος και στέ­λε­χος των Ενό­πλων Δυνά­με­ων σε απο­στο­λή εκτός συνόρων.

Νωρί­τε­ρα έγι­νε συγκέ­ντρω­ση στην πλα­τεία Τριών Συμ­μά­χων όπου οι ομι­λη­τές έστει­λαν ξεκά­θα­ρο μήνυ­μα ότι οι Νατοϊ­κοί είναι ανε­πι­θύ­μη­τοι στην πόλη. Στην συγκέ­ντρω­ση μίλη­σαν ο Πανα­γιώ­της Μελάς, εκ μέρους της Επι­τρο­πής Ειρή­νης Πάτρας και Δυτι­κής Αχαϊ­ας, ο Κώστας Πελε­τί­δης, δήμαρ­χος Πάτρας, ο Δημή­τρης Μαρ­μού­τας, πρό­ε­δρος του Εργα­τι­κού Κέντρου Πάτρας και ο Γρη­γό­ρης Συμε­ω­νί­δης, πρό­ε­δρος της Ένω­σης Απο­στρά­των Ενό­πλων Δυνά­με­ων Δυτι­κής Ελλάδας.

902.gr

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο