Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθαναν οι τραγουδιστές της αμερικανικής κάντρι Ντον Ουίλιαμς και Τρόι Γκέντρι

Η αμε­ρι­κα­νι­κή κάντρι μου­σι­κή έχα­σε δύο μεγά­λους καλ­λι­τέ­χνες. Ο Ντον Ουί­λιαμς και ο Τρόι Γκέ­ντρι πέθα­ναν την Παρα­σκευή, 8 Σεπτεμ­βρί­ου με λίγες ώρες διαφορά.

Ο Ντον Ουί­λιαμς, ο οποί­ος γνώ­ρι­σε μεγά­λη επι­τυ­χία με το χαλα­ρό στυλ ερμη­νεί­ας των τρα­γου­διών του, πέθα­νε σε ηλι­κία 78 ετών, μετά από σύντο­μη ασθέ­νεια, σύμ­φω­να με το BBC.

Ξεκί­νη­σε σόλο καριέ­ρα το 1971 και 17 φορές ήταν στην κορυ­φή της λίστας των καλύ­τε­ρων κάντρι τρα­γου­διών. Τα τρα­γού­δια του, όπως «Gypsy Women» και «Tulsa Time» ερμή­νευ­σαν διά­ση­μοι τρα­γου­δι­στές όπως ο Έρικ Κλά­πτον και ο Πιτ Τάουνσεντ.

Το 2010 μπή­κε στο Hall of Fame της Κάντρι Μουσικής.

Ένας ακό­μη σταρ της κάντρι, ο Τρόι Γκέ­ντρι σκο­τώ­θη­κε την Παρα­σκευή σε δυστύ­χη­μα με ελικόπτερο.

Ο 50χρονος Τρόι Γκέ­ντρι, ένα από τα δυο βρα­βευ­μέ­να μέλη του κάντρι ντου­έ­του «Montgomery Gentry» βρή­κε τρα­γι­κό θάνα­το, όταν το ελι­κό­πτε­ρο, στο οποίο επέ­βαι­νε συνε­τρί­βη κατά την προ­σγεί­ω­ση στο αερο­δρό­μιο Μέντ­φορντ, στο Νιου Τζέρ­σεϊ. Ο πιλό­τος του ελι­κο­πτέ­ρου επί­σης σκοτώθηκε.

Ο Γκέ­ντρι μαζί με τον αδελ­φό του ίδρυ­σαν το 1999 το ντου­έ­το «Montgomery Gentry» και από τότε κυκλο­φό­ρη­σαν οκτώ άλμπουμ με μεγά­λες επι­τυ­χί­ες τα «My Town» και «Hell Yeah».

Πολ­λοί τρα­γου­δι­στές, όπως οι Σέριλ Κρό­ου, ο Τζος Τάρ­νερ και ο Μπραντ Πέσλεϊ εξέ­φρα­σαν τη θλί­ψη τους για τον θάνα­το του Γκέ­ντρι με μηνύ­μα­τα στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύωσης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο