Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε η Γαλλίδα ηθοποιός Μιρέιγ Νταρκ

 

Η Μιρέιγ Νταρκ, η εμβλη­μα­τι­κή ηθο­ποιός των δεκα­ε­τιών του 1960 και του 1970, πέθα­νε τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες σήμε­ρα σε ηλι­κία 79 ετών, μετέ­δω­σε το ραδιο­φω­νι­κό δίκτυο RTL επι­κα­λού­με­νο την οικο­γέ­νεια της εκλιπούσας.

Η γαλ­λί­δα ηθο­ποιός είχε γυρί­σει περί­που πενή­ντα ται­νί­ες μεγά­λου μήκους για τον κινη­μα­το­γρά­φο, εκ των οποί­ων 13 με τον σκη­νο­θέ­τη Ζορζ Λοτνέρ.

Αξέ­χα­στη στο πλευ­ρό του Πιέρ Ρισάρ στην ται­νία “Le Grand Blond avec une chaussure noire” (“Ο Μεγά­λος ξανθός”/1972), η πρι­γκί­πισ­σα του γαλ­λι­κού κινη­μα­το­γρά­φου, όπως την απο­κα­λεί το Paris Match, και πετυ­χη­μέ­νη φωτο­γρά­φος “είχε υπο­στεί τρί­το εγκε­φα­λι­κό επει­σό­διο τον Σεπτέμ­βριο του 2016, ενώ νοση­λευό­ταν για δύο εγκε­φα­λι­κές αιμορ­ρα­γί­ες από τις 19 Σεπτεμ­βρί­ου στο Παρί­σι, υπεν­θυ­μί­ζει το RTL.

“Παρα­λί­γο να πεθά­νει” έλε­γε τότε ο σύζυ­γός της Πασκάλ Ντε­σπρέ. “Όταν υπέ­στη δεύ­τε­ρο εγκε­φα­λι­κό, υπήρ­ξε μεγά­λος πανι­κός, η Μιρέιγ ούτε έβλε­πε ούτε μιλούσε”.

Σύντρο­φος του Αλέν Ντε­λόν επί 15 χρό­νια, η Νταρκ πέρα­σε μια περί­ο­δο απο­μό­νω­σης τη δεκα­ε­τία του 1980 έπει­τα από σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα υγείας.

Από παι­δί, η Νταρκ έπα­σχε από φύση­μα στην καρ­διά. Το 1980 υπο­βλή­θη­κε σε εγχεί­ρη­ση ανοι­κτής καρ­διάς πριν χει­ρουρ­γη­θεί εκ νέου το 2013.

Επα­νήλ­θε τη δεκα­ε­τία 1990 στην τηλε­ό­ρα­ση ερμη­νεύ­ο­ντας ρόλους της ανε­ξάρ­τη­της και δυνα­μι­κής γυναίκας.

Είχε επί­σης γυρί­σει ντο­κι­μα­ντέρ κοι­νω­νι­κού περιεχομένου.

Ήταν παντρε­μέ­νη από το 2002 με τον αρχι­τέ­κτο­να Πασκάλ Ντεσπρέ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο