Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε η δημοσιογράφος Χρίστινα Λυκιαρδοπούλου

Η δημο­σιο­γρα­φι­κή οικο­γέ­νεια απο­χαι­ρε­τά την δημο­σιο­γρά­φο, Χρί­στι­να Λυκιαρ­δο­πού­λου, που έφυ­γε σήμε­ρα από τη ζωή, σε ηλι­κία 74 ετών.

Σε ανα­κοί­νω­σή του, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, του οποί­ου μέλος υπήρ­ξε η Χρι­στί­να Λυκιαρ­δο­πού­λου, αναφέρει:

«Το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο της ΕΣΗΕΑ με μεγά­λη θλί­ψη ανα­κοι­νώ­νει ότι “έφυ­γε” σήμε­ρα από κοντά μας η δημο­σιο­γρά­φος Χρι­στί­να Λυκιαρ­δο­πού­λου, πρώ­ην μέλος του Δ. Σ. της Ενώ­σε­ως και σύζυ­γος του αει­μνή­στου συνα­δέλ­φου Αγα­μέ­μνο­να Φαρά­κου, σε ηλι­κία 74 ετών.

Η Χρι­στί­να Λυκιαρ­δο­πού­λου γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να το 1946. Τη δημο­σιο­γρα­φι­κή της στα­διο­δρο­μία ξεκί­νη­σε στο προ­δι­κτα­το­ρι­κό «ΕΘΝΟΣ». Μετά το κλεί­σι­μο της εφη­με­ρί­δας το 1970 από τη Χού­ντα, το 1973 εργά­ζε­ται στην «ΥΕΝΕΔ», στη σύντα­ξη των ειδή­σε­ων. Παράλ­λη­λα, το 1975 θα αρχί­σει τη συνερ­γα­σία της, που διήρ­κε­σε έως το κλεί­σι­μο της εφη­με­ρί­δας, με την «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», ως τηλε­ο­πτι­κή συντά­κτης αλλά και ως αρθρο­γρά­φος. Εργά­στη­κε επί­σης στην εφη­με­ρί­δα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ».

Η Χρι­στί­να Λυκιαρ­δο­πού­λου υπήρ­ξε μια καθ’ όλα πετυ­χη­μέ­νη δημο­σιο­γρά­φος. Εργά­στη­κε για δεκα­ε­τί­ες με επι­μο­νή και ζήλο και κατέ­κτη­σε το σεβα­σμό και την εκτί­μη­ση των συνα­δέλ­φων. Για πολ­λά χρό­νια εκλε­γό­ταν εκπρό­σω­πος στο Μει­κτό Συμ­βού­λιο της ΕΣΗΕΑ των δημο­σιο­γρά­φων της Ελλη­νι­κής Ραδιο­φω­νί­ας. Αργό­τε­ρα υπήρ­ξε μέλος της Εφο­ρευ­τι­κής Επι­τρο­πής της Ενώ­σε­ως αλλά και μέλος του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου της ΕΣΗΕΑ τη διε­τία 1997–1999.

Το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο της ΕΣΗΕΑ απο­χαι­ρε­τά την αγα­πη­τή Χρι­στί­να, η οποία αφιε­ρώ­θη­κε ολο­κλη­ρω­τι­κά στη δημο­σιο­γρα­φία και τους συνα­δέλ­φους της. Υπήρ­ξε πάντο­τε γεν­ναιό­δω­ρη με τους νέους, τους οποί­ους παρό­τρυ­νε και βοη­θού­σε στα πρώ­τα τους βήμα­τα αλλά και στη συνέ­χεια της στα­διο­δρο­μί­ας τους. Πάντα πρό­σχα­ρη, φιλό­τι­μη και ανι­διο­τε­λής, με ένα μόνι­μο χαμό­γε­λο να τη συντρο­φεύ­ει σε όλες τις εκφάν­σεις του βίου της, εργά­στη­κε ακού­ρα­στα και ήταν δίπλα σε όποιον συνά­δελ­φο το χρειαζόταν.

Τα στοι­χεία της κηδεί­ας της Χρι­στί­νας Λυκιαρ­δο­πού­λου θα γίνουν γνω­στά με νεώ­τε­ρη ανακοίνωση».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο