Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη

Έφυ­γε από τη ζωή η ηθο­ποιός Άννυ Πασπά­τη. Γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να και σπού­δα­σε στη Δρα­μα­τι­κή Σχο­λή του Γ. Θεο­δο­σιά­δη από όπου απο­φοί­τη­σε το 1966. Πρω­το­εμ­φα­νί­στη­κε στον κινη­μα­το­γρά­φο το 1963 στην ται­νία «Αγά­πη­σα και πόνε­σα» ενώ συνέ­χι­σε με κινη­μα­το­γρα­φι­κές συμ­με­το­χές στις ται­νί­ες «Ένα αστείο κορί­τσι», «Εν ονό­μα­τι του νόμου» κ.α.. Ανέ­πτυ­ξε σημα­ντι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα στο θέα­τρο όπου συνερ­γά­στη­κε τόσο με το Εθνι­κό Θέα­τρο όσο και με ελεύ­θε­ρους θιάσους.

Μακρο­χρό­νια και στε­νή υπήρ­ξε η συνερ­γα­σία με το Εθνι­κό Θέα­τρο λαμ­βά­νο­ντας μέρος, από το 1965 έως το 1994, σε 78 παρα­στά­σεις του μετα­ξύ των οποί­ων και οι τρα­γω­δί­ες «Τρω­ά­δες», «Εκά­βη», «Ηλέ­κτρα», «Επτά επί Θήβας» αλλά και τα θεα­τρι­κά έργα «Ο κατά φαντα­σί­αν ασθε­νής», «Δωδέ­κα­τη Νύχτα»,κ.α.Παράλληλα όμως έκα­νε σημα­ντι­κές συνερ­γα­σί­ες και με ελεύ­θε­ρους θιάσους.

Η Άννυ Πασπά­τη εργά­στη­κε και την τηλε­ό­ρα­ση. Συμ­με­τεί­χε σε πολ­λές δημο­φι­λείς τηλε­ο­πτι­κές σει­ρές όπως ο θρυ­λι­κός «Μεθο­ρια­κός Σταθμός».

Σε ανα­κοί­νω­σή του για την απώ­λεια της Άννυς Πασπά­τη το Εθνι­κό Θέα­τρο αναφέρει:

«Εκφρά­ζου­με βαθιά θλί­ψη κι απο­χαι­ρε­τού­με την πολυα­γα­πη­μέ­νη ηθο­ποιό Άννυ Πασπά­τη. Το ταλέ­ντο της και η αφο­σί­ω­σή της υπήρ­ξαν σπά­νια δώρα για το έργο του Εθνι­κού Θεά­τρου καθώς συμ­με­τεί­χε σε δεκά­δες παρα­στά­σεις στη διάρ­κεια τριών δεκαετιών».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο