Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε η ηθοποιός Πόπη Παπαδάκη

Έφυ­γε από τη ζωή, χτες Σάβ­βα­το 2 Μαρ­τί­ου, η ηθο­ποιός Πόπη Παπα­δά­κη. Αν και ξεκί­νη­σε ως αθλή­τρια σε κωπη­λα­τι­κούς αγώ­νες απο­σπώ­ντας μετάλ­λια και κύπελ­λα, το 1955 την κερ­δί­ζει η υπο­κρι­τι­κή τέχνη ξεκι­νώ­ντας εμφα­νί­σεις στο σανί­δι δίπλα σε σπου­δαί­ους θεατρίνους.

Γεν­νή­θη­κε 1930 (ή 1927) στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και σπού­δα­σε στη Δρα­μα­τι­κή Σχο­λή του Εθνι­κού Θεά­τρου. Σε νεα­ρή ηλι­κία υπήρ­ξε μέλος του Ναυ­τι­κού ομί­λου Θεσ­σα­λο­νί­κης και έλα­βε μέρος στους κωπη­λα­τι­κούς αγώ­νες «Ελευ­θε­ρία» το 1945 και στους Πανελ­λή­νιους Κωπη­λα­τι­κούς Αγώ­νες το 1946. Τιμή­θη­κε με μετάλ­λια και κύπελ­λα. Από το 1955 έως το 1985, έλα­βε μέρος σε 72 παρα­στά­σεις του Εθνι­κού Θεά­τρου, παί­ζο­ντας δίπλα σε μεγά­λους ηθο­ποιούς όπως Παξι­νού, Μινω­τής, Βαλά­κου, Παπα­μι­χα­ήλ, Φυσ­σούν, Αρώ­νη, Καρέ­ζη κ.ά . Συνερ­γά­στη­κε με τους πιο σημα­ντι­κούς σκη­νο­θέ­τες του θεά­τρου μας. Ξεχω­ρι­στή ήταν η ερμη­νεία της στη “Λυσι­στρά­τη” στο ρόλο της Μυρ­ρί­νης σε σκη­νο­θε­σία Αλέ­ξη Σολο­μού στην Επίδαυρο.

Στη τηλε­ό­ρα­ση πήρε μέρος στις σει­ρές “Οι τελευ­ταί­οι εγγο­νοί” ¨“Οι τρεις χάρι­τες”, “Οι φρου­ροί της Αχαϊ­ας” . Μετά το θέα­τρο έγι­νε καθη­γή­τρια υπο­κρι­τι­κής στη σχο­λή Διο­μή­δη Φωτιά­δη μετα­δί­δο­ντας στους αγα­πη­μέ­νους της μαθη­τές όλη τη πλού­σια εμπει­ρία της και τις γνώ­σεις της για το θέα­τρο. Μιας και δεν απέ­κτη­σε παι­διά τα τελευ­ταία χρό­νια της ζωής της πρό­σφε­ρε μεγά­λο φιλαν­θρω­πι­κό έργο σε ιδρύ­μα­τα για την προ­στα­σία των παιδιών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο