Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε η ηθοποιός Ρένα Βουτσινά

Έφυ­γε από τη ζωή χτες Παρα­σκευή η ηθο­ποιός Ρένα Βου­τσι­νά, σύζυ­γος του επί­σης ηθο­ποιού Βάσου Αδρια­νού (1943–1999).

20 χρό­νια πριν σοκ είχε προ­κα­λέ­σει στον καλ­λι­τε­χνι­κό και όχι μόνο χώρο, η πτώ­ση του συζύ­γου της, Βάσου Ανδρια­νού από την βερά­ντα του σπι­τιού τους, ενώ μέσα βρι­σκό­ταν εκεί­νη μαζί με την κόρη τους.

Η Ρένα Βου­τσι­νά από το 1979 έως το 1981 πρω­τα­γω­νι­στού­σε στο σίριαλ της ΥΕΝΕΔ «Μεθο­ρια­κός Σταθ­μός» κρα­τώ­ντας το ρόλο της Γαρου­φαλ­λιάς που ήταν ερω­τευ­μέ­νη με τον γεω­πό­νο Αλέ­ξη. Στο ρόλο του Αλέ­ξη ο σύντρο­φος της ζωή της Βάσος Ανδριανός.

Εκτός από το σίριαλ «Μεθο­ρια­κός Σταθ­μός», την ίδια επο­χή η Ρένα Βου­τσι­νά έπαι­ζε και στη σει­ρά «Εκεί­νες και Εγώ» με πρω­τα­γω­νι­στή τότε τον Λάμπρο Κων­στα­ντά­ρα (τη δεκα­ε­τία του ’90 έγι­νε remake της σει­ράς με πρω­τα­γω­νι­στή τον Γιάν­νη Μπέζο).

Η Ρένα Βου­τσι­νά έπαι­ξε και σε ελλη­νι­κές ται­νί­ες, κρα­τώ­ντας, όμως, μικρό­τε­ρους ρόλους. Σημα­ντι­κό­τε­ρη δου­λειά της έκτο­τε η συμ­με­το­χή της στην ται­νία «Υπο­ψή­φιοι Βου­λευ­τές και βου­λευ­τί­νες» του 1980. Δύο χρό­νια μετά έκα­νε ένα γκεστ στη σει­ρά «Ορκι­στεί­τε Παρα­κα­λώ» και στη συνέ­χεια απο­σύρ­θη­κε και από την τηλε­ό­ρα­ση και τον κινη­μα­το­γρά­φο και  συμ­με­τεί­χε μόνο σε κάποιες παρα­στά­σεις στο θέατρο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο