Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε η ηθοποιός Φλωρέττα Ζάννα

Εφυ­γε από τη ζωή σε ηλι­κία 83 ετών η ηθο­ποιός Φλω­ρέτ­τα Ζάννα.

Η Ανθή Στυ­λια­νέα, όπως ήταν το πραγ­μα­τι­κό της όνο­μα, γεν­νή­θη­κε στις 25 Αυγού­στου 1936 στον Άγιο Νικό­λαο Μεσ­ση­νί­ας και ήταν παντρε­μέ­νη με τον σκη­νο­θέ­τη Ντί­νο Δημό­που­λο από τον οποίο απέ­κτη­σε την κόρη της Μυρτώ.

Στο θέα­τρο βγή­κε πολύ μικρή παί­ζο­ντας στον θρυ­λι­κό «Ιππόλυτο»που είχε ανε­βά­σει ο Ροντή­ρης το ’53-στο χορό μαζί της ήταν και η Μάρω Κοντού, Μαί­ρη Χρο­νο­πού­λου, μαθή­τριες ακό­μα της δρα­μα­τι­κής σχο­λής του Εθνι­κού- αλλά και στον «Κατά φαντα­σί­αν ασθε­νή» για να παί­ξει στη συνέ­χεια σε παρα­στά­σεις όπως οι «Ορέ­στεια», «Οιδί­πο­δας Τύραν­νος», «Μήδεια», Άμλετ», «Νεράιδα»κλπ.

Κάποιες από τις ται­νί­ες που συμ­με­τεί­χε ήταν οι Αγά­πη και Αίμα (1968), Η Αρχό­ντισ­σα κι ο Αλή­της (1968), Κατη­γο­ρώ τους Ανθρώ­πους (1966), Κοι­νω­νία Ώρα Μηδέν (1966), Οι Κυρί­ες της Αυλής (1966), Αμόκ (1963), Όταν Λεί­πει η Γάτα (1962), Αμα­ρυλ­λίς (Το Κορί­τσι της Αγά­πης) (1959).

Η ηθο­ποιός που είχε απο­συρ­θεί από τον καλ­λι­τε­χνι­κό χώρο και δια­τη­ρού­σε για χρό­νια μπου­τίκ ρού­χων στο Κολω­νά­κι, έφυ­γε χθες από πνευ­μο­νι­κό οίδη­μα στο σπί­τι της, έπει­τα από μια περι­πέ­τεια με την υγεία της.

Η είδη­ση του θανά­του της έγι­νε γνω­στή μέσω Facebook.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο