Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε η Ισπανίδα ηθοποιός Ιζαμπέλ Τόρες

Πέθα­νε η διεμ­φυ­λι­κή Ισπα­νία ηθο­ποιός Ιζα­μπέλ Τόρες νικη­μέ­νη από τον καρ­κί­νο σε ηλι­κία 52 ετών.

Η Τόρες ήταν ακτι­βί­στρια υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ Ιζα­μπέλ Τόρες και πρω­τα­γω­νί­στρια της επι­τυ­χη­μέ­νης σει­ράς “Veneno”,

Μάλι­στα, πέθα­νε στην ίδια ηλι­κία με την προ­σω­πι­κό­τη­τα που υπο­δυό­ταν, την Κρι­στί­να Ορτίθ, γνω­στή ως “La Veneno”, μια διεμ­φυ­λι­κή ηγε­ρία της δεκα­ε­τί­ας του 1990, τη ζωή της οποί­ας πραγ­μα­τεύ­ε­ται η σειρά.

«Αντίο Ιζα­μπέλ. Ως μέλη της οικο­γέ­νειάς της και φίλοι, υπο­φέ­ρου­με απί­στευ­τα από την απώ­λειά της, όμως γνω­ρί­ζου­με ότι, όπου κι αν είναι, θα δια­σκε­δά­ζει όπως εκεί­νη μονά­χα γνώ­ρι­ζε να κάνει», ανα­φέ­ρε­ται στον επί­ση­μο λογα­ρια­σμό στο Instagram της ηθοποιού.

Γεν­νη­θεί­σα στο ισπα­νι­κό αρχι­πέ­λα­γος των Κανα­ρί­ων Νήσων, η Ιζα­μπέλ Τόρες έπα­σχε από καρ­κί­νο στον πνεύ­μο­να. Τον Νοέμ­βριο, είχε απο­χαι­ρε­τί­σει τους «ακο­λού­θους» της στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης εξη­γώ­ντας πως οι για­τροί της είχαν πει ότι της απέ­με­ναν δύο μήνες ζωής.

«Εάν τα κατα­φέ­ρω, θα επα­να­συν­δε­θώ. Και εάν δεν τα κατα­φέ­ρω, θα είναι χαρά που σας γνώ­ρι­σα, που υπήρ­ξα μαζί σας και που έζη­σα αυτήν την τόσο όμορ­φη εμπει­ρία που ονο­μά­ζου­με ζωή», είχε δηλώ­σει τότε, σε ένα συγκι­νη­τι­κό βίντεο.

Η ηθο­ποιός είχε παί­ξει σε πολ­λές ται­νί­ες, όμως έγι­νε διά­ση­μη χάρη στο “Veneno”, σει­ρά που προ­βλή­θη­κε στην Ισπα­νία τον Οκτώ­βριο του 2020 κι έπει­τα από λίγους μήνες στην πλατ­φόρ­μα HBO.

Η Ιζα­μπέλ Τόρες έμα­θε ότι είχε καρ­κί­νο το 2018, την ίδια χρο­νιά που είχε επι­λε­γεί για να ερμη­νεύ­σει τη “La Veneno”.

Ήταν «μια υπέ­ρο­χη ηθο­ποιός που μας συγκί­νη­σε όλους», έγρα­ψε η υπουρ­γός Ισό­τη­τας της Ισπα­νί­ας Ιρέ­νε Μοντέρο.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο