Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε η Μπίμπι Άντερσον, πρωταγωνίστρια του Iνγκμαρ Μπέργκμαν

Έφυ­γε από τη ζωή σε ηλι­κία 83 ετών η Σου­η­δέ­ζα ηθο­ποιός Μπί­μπι Άντερ­σον, μία από τις πρω­τα­γω­νί­στριες του σκη­νο­θέ­τη Ίνγκ­μαρ Μπέρ­γκ­μαν, ανα­κοί­νω­σε στο Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο η κόρη της Τζέ­νι Γκρέ­ντε Ντάχλστραντ.

Η Μπί­μπι Άντερ­σον είχε παί­ξει σε πολ­λά από τα κλασ­σι­κά έργα του σπου­δαί­ου κινη­μα­το­γρα­φι­στή, μετα­ξύ αυτών την «Έβδο­μη Σφρα­γί­δα» (1957), τις «Άγριες Φρά­ου­λες» (1957) και το «Έρω­τες χωρίς Φραγ­μό» (1966).

Ξεκί­νη­σε να συνερ­γά­ζε­ται με εκεί­νον σε ηλι­κία 15 ετών, όταν και πρω­τα­γω­νί­στη­σε σε δια­φη­μι­στι­κά σποτ, παρα­γω­γής του, για τη σου­η­δι­κή μάρ­κα σαπου­νιού Bris.

Κατά τη διάρ­κεια της καριέ­ρας της, η Μπί­μπι Άντερ­σον βρα­βεύ­τη­κε μετα­ξύ άλλων με την Αργυ­ρή Άρκτο καλύ­τε­ρης ηθο­ποιού στο Φεστι­βάλ του Βερο­λί­νου το 1963 για τον ρόλο της στην ται­νία The Mistress του Σου­η­δού σκη­νο­θέ­τη Βίλ­γκοτ Σιόμαν.

Συνέ­χι­σε να παί­ζει έως το 2009, όταν και υπέ­στη εγκε­φα­λι­κό, που την άφη­σε παρά­λυ­τη από τη μία πλευ­ρά του σώμα­τός της.

«Αφή­νει πίσω της ένα τερά­στιο κενό για όλους εκεί­νους που είχαν το προ­νό­μιο να ζήσουν στο πλευ­ρό της» είπε η κόρη της στο Γαλ­λι­κό Πρακτορείο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο