Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

Την τελευ­ταία της πνοή άφη­σε σε ηλι­κία 57 ετών η πρό­ε­δρος του Κινή­μα­τος Αλλα­γής, Φώφη Γεν­νη­μα­τά, μετά από μάχη που έδι­νε με τον καρ­κί­νο στο νοσο­κο­μείο Ευαγ­γε­λι­σμός όπου και νοσηλευόταν.

Η Φώφη Γεν­νη­μα­τά εισή­χθη εσπευ­σμέ­να στο νοσο­κο­μείο στις 12 Οκτω­βρί­ου καθώς παρου­σί­α­σε υπο­τρο­πή η βασι­κή της νόσος

Η Φώφη Γεν­νη­μα­τά μπή­κε στον στί­βο της πολι­τι­κής φέρο­ντας στις πλά­τες της ένα πολύ βαρύ όνο­μα, εκεί­νο του Γεωρ­γί­ου Γεν­νη­μα­τά, ο οποί­ος υπήρ­ξε ηγε­τι­κό στέ­λε­χος του ΠΑΣΟΚ τη δεκα­ε­τία του ’80. Ο πατέ­ρας της έφυ­γε από τη ζωή χτυ­πη­μέ­νος από τον καρ­κί­νο τον Απρί­λιο του 1995, επτά μόλις μήνες μετά τον θάνα­το της συζύ­γου του και μητέ­ρας της νυν προ­έ­δρου του ΠΑΣΟΚ, Κάκιας Βέργου.

«Παλεύ­α­με μέχρι την τελευ­ταία στιγ­μή. Με επτά μήνες δια­φο­ρά έφυ­γαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώ­τα η μητέ­ρα μου και μετά ο πατέ­ρας μου. Μόνο αυτό μπο­ρού­σε να συμ­βεί με αυτούς τους ανθρώ­πους. Ήταν μαζί από δεκα­τριών χρό­νων» έλε­γε πριν από ενά­μι­ση χρό­νο η Φώφη Γεννηματά.

Το 2008, στα 43 της ήρθε αντι­μέ­τω­πη για πρώ­τη φορά με τον καρ­κί­νο. Κάνο­ντας τακτι­κές εξε­τά­σεις λόγω κλη­ρο­νο­μι­κού ιστο­ρι­κού εντο­πί­στη­κε καρ­κί­νος στον δεξιό μαστό. Στη συνέ­χεια υπο­βλή­θη­κε σε επι­τυ­χή χει­ρουρ­γι­κή επέμ­βα­ση στο Νοσο­κο­μείο Ερρί­κος Ντυ­νάν. Αμέ­σως μετά ταξί­δε­ψε στη Νέα Υόρ­κη και εισή­χθη στο Νοσο­κο­μείο Μεμό­ριαλ για να ακο­λου­θή­σει την κατάλ­λη­λη θερα­πευ­τι­κή αγωγή.

Η τελευ­ταία περι­πέ­τεια της υγεί­ας της ήταν σύντο­μη καθώς η ασθέ­νεια ήταν επι­θε­τι­κή μην αφή­νο­ντας στους για­τρούς περι­θώ­ρια αντι­με­τώ­πι­σής της. Η Φώφη Γεν­νη­μα­τά αφή­νει πίσω της τρία παιδιά.

Η Φώφη Γεν­νη­με­τά ακο­λού­θη­σε την τρα­γι­κή οικο­γε­νεια­κή πορεία. Ο πατέ­ρας της και η μητέ­ρα της έφυ­γαν εξαι­τί­ας του καρ­κί­νου, όπως και η ίδια.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο