Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε μία θρυλική μορφή του Ολυμπιακού, ο Ηλίας Ρωσίδης

Μία θρυ­λι­κή μορ­φή του Ολυ­μπια­κού, ο Ηλί­ας Ρωσί­δης, έφυ­γε πλή­ρης ημε­ρών από τη ζωή, προ­κα­λώ­ντας συγκί­νη­ση σε όλη την «ερυ­θρό­λευ­κη» οικο­γέ­νεια. Γεν­νη­μέ­νος στις 3 Φεβρουα­ρί­ου 1927 στον Πει­ραιά, αγω­νί­στη­κε στην Ολυ­μπια­κό από το 1948 και για 13 ολό­κλη­ρα χρό­νια, κατα­κτώ­ντας συνο­λι­κά εννέα πρω­τα­θλή­μα­τα και δέκα κύπελ­λα Ελλά­δας, καθώς και 13 πρω­τα­θλή­μα­τα Πει­ραιά, ενώ ήταν μέλος της ομά­δας που ανα­δεί­χθη­κε επί έξι σερί χρο­νιές πρω­τα­θλή­τρια (1954–1959). Ήταν παρών στο πρώ­το επί­ση­μο ευρω­παϊ­κό παι­χνί­δι του Ολυ­μπια­κού, κόντρα στη Μίλαν το 1959, ενώ δια­τέ­λε­σε στέ­λε­χος και αρχη­γός της εθνι­κής Ελλά­δας από το 1951 έως το 1960.

Το θάνα­το του Ηλία Ρωσί­δη γνω­στο­ποί­η­σε με ανα­κοί­νω­σή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ανα­λυ­τι­κά η ανα­κοί­νω­ση της ΠΑΕ Ολυ­μπια­κός ανα­φέ­ρει τα εξής:

Με βαθιά θλί­ψη και οδύ­νη, η ΠΑΕ Ολυ­μπια­κός απο­χαι­ρε­τά τον θρυ­λι­κό Ηλία Ρωσίδη.

Τέκνο του Πει­ραιά (γεν­νη­θείς στις 3 Φεβρουα­ρί­ου 1927), ο Ηλί­ας Ρωσί­δης πρω­το­φό­ρε­σε τη φανέ­λα του Ολυ­μπια­κού το 1948 και την τίμη­σε όσο λίγοι για 13 ολό­κλη­ρα χρόνια.

Από τα εξέ­χο­ντα μέλη της ιστο­ρι­κής ομά­δας που με την κατά­κτη­ση έξι συνε­χό­με­νων Πρω­τα­θλη­μά­των (1954–1959) πήρε το προ­σω­νύ­μιο «Θρύ­λος», ο Ηλί­ας Ρωσί­δης κατέ­κτη­σε με τον Ολυ­μπια­κό 9 Πρω­τα­θλή­μα­τα και 10 Κύπελ­λα Ελλά­δας, ενώ στην τρο­παιο­θή­κη του υπάρ­χουν και 13 Πρω­τα­θλή­μα­τα Πειραιά.

Αγω­νί­στη­κε στο πρώ­το επί­ση­μο ευρω­παϊ­κό παι­χνί­δι του Ολυ­μπια­κού κόντρα στη Μίλαν το 1959.

Απο­τέ­λε­σε στέ­λε­χος και αρχη­γός της Εθνι­κής ομά­δας της Ελλά­δας, φορώ­ντας το εθνό­ση­μο στο στή­θος από το 1951 έως το 1960 ενώ υπήρ­ξε από τους λαμπα­δη­δρό­μους στους Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες της Αθή­νας το 2004.

Aπό το 1961 μέχρι και το 2012, σε ηλι­κία 85 ετών, δεν έλει­ψε ούτε σε ένα επε­τεια­κό παι­χνί­δι του συν­δέ­σμου Βετε­ρά­νων του Ολυ­μπια­κού απέ­να­ντι στους παλαί­μα­χους της Προ­ο­δευ­τι­κής, που διε­ξά­γε­ται πάντα τη Μεγά­λη Παρασκευή.

Η ΠΑΕ Ολυ­μπια­κός εκφρά­ζει τα θερ­μά της συλ­λυ­πη­τή­ρια στους οικεί­ους του.

Ηλία Ρωσί­δη, καλό ταξί­δι στις αιώ­νιες θάλασσες.

rosidis3

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο