Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν, υπέρμαχος όλων των μακελειών των ΗΠΑ

Ο Αμε­ρι­κα­νός γερου­σια­στής Τζον Μακέιν, γνω­στός υπέρ­μα­χος όλων των μακε­λειών των ΗΠΑ τις τελευ­ταί­ες δεκα­ε­τί­ες, πέθα­νε το Σάβ­βα­το, σε ηλι­κία 81 ετών, εξαι­τί­ας καρ­κί­νου στον εγκέφαλο.

Ο Μακέιν υπο­βαλ­λό­ταν από τον Ιού­λη του 2017 σε θερα­πεία για γλοιο­βλά­στω­μα, μια εξαι­ρε­τι­κά επι­θε­τι­κή μορ­φή καρ­κί­νου με ισχνές πιθα­νό­τη­τες επι­βί­ω­σης. Η οικο­γέ­νειά του ανα­κοί­νω­σε την Παρα­σκευή ότι απο­φά­σι­σε να δια­κό­ψει τη θερα­πεία του, καθώς ο καρ­κί­νος «κάλ­πα­ζε». Μία ημέ­ρα μετά πέθανε.

Ο Τζον Μακέιν, γιος και εγγο­νός ναυάρ­χων, ήταν τα χρό­νια της νιό­της του πιλό­τος κατα­διω­κτι­κού του ναυ­τι­κού, και συμ­με­τεί­χε στον πόλε­μο του Βιετ­νάμ, όπου το αερο­πλά­νο του καταρ­ρί­φθη­κε, ο ίδιος τραυ­μα­τί­στη­κε και αιχ­μα­λω­τί­στη­κε για πέντε χρόνια.

Παρέ­μει­νε στη Γερου­σία, δεύ­τε­ρο σπί­τι του για τριά­ντα πέντε χρό­νια. Στή­ρι­ξε τα ιμπε­ρια­λι­στι­κά εγκλή­μα­τα σε όλο τον κόσμο.

Ο Μακέιν έχει στη­ρί­ξει σχε­δόν όλες τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις των ΗΠΑ στο εξω­τε­ρι­κό και έχει παί­ξει σημα­ντι­κό ρόλο στις επα­φές του αμε­ρι­κα­νι­κού πολι­τι­κού κατε­στη­μέ­νου με στε­λέ­χη των τζι­χα­ντι­στών του «Ισλα­μι­κού Κρά­τους» (Σχε­τι­κές φωτο­γρα­φί­ες είδαν το φως της δημο­σιό­τη­τας). Είχε παί­ξει βρώ­μι­κο ρόλο τόσο στην Ουκρα­νία όσο και στη Μέση Ανατολή

Eεπέ­με­νε να τάσ­σε­ται υπέρ ενός ισχυ­ρού αμε­ρι­κα­νι­κού στρα­τιω­τι­κού ρόλου στο εξω­τε­ρι­κό.  Τασ­σό­ταν μονί­μως υπέρ της ανό­δου του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού των ένο­πλων δυνά­με­ων, ήταν εξάλ­λου πρό­ε­δρος της επι­τρο­πής της Γερου­σί­ας για τις ένο­πλες δυνά­μεις ως τον θάνα­τό του.

Ο γερου­σια­στής ήταν υπο­ψή­φιος για την προ­ε­δρία των ΗΠΑ το 2008, όταν και έχα­σε τις εκλο­γές από τον Μπά­ρακ Ομπάμα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο