Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός

Έφυ­γε από τη ζωή πριν από λίγο, στο νοσο­κο­μείο της Ρόδου όπου νοση­λεύ­ο­νταν τις τελευ­ταί­ες εβδο­μά­δες, ο βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώ­ην υπουρ­γός Νεκτά­ριος Σαντορινιός.

Ο Νεκτά­ριος Σαντο­ρι­νιός έδω­σε σκλη­ρή αλλά άνι­ση μάχη με τον καρ­κί­νο τα τελευ­ταία δύο χρό­νια αλλά δυστυ­χώς δεν τα κατάφερε.

Γεν­νή­θη­κε το 1972 στη Ρόδο και κατά­γε­ται από τη Σύμη. Ήταν παντρε­μέ­νος με τη Ματί­να Χατζη­μάρ­κου και είναι πατέ­ρας δύο παιδιών.

Σπού­δα­σε Χημι­κός Μηχα­νι­κός στο Ε.Μ.Π. και απέ­κτη­σε πολύ­χρο­νη εργα­σια­κή εμπει­ρία, τόσο στον ιδιω­τι­κό όσο και στο δημό­σιο τομέα, κυρί­ως στις περι­βαλ­λο­ντι­κές μελέ­τες και την παρο­χή συμ­βου­λευ­τι­κών υπη­ρε­σιών. Από το 2000 Εργά­στη­κε στο Γρα­φείο Προ­γραμ­μα­τι­σμού του Δήμου Ρόδου με κύρια καθή­κο­ντα τις μελέ­τες έργων/δράσεων και τις προ­τά­σεις έντα­ξης δρά­σε­ων σε Ευρω­παϊ­κά (Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ, Interreg, URBAN κ.α.) και Εθνι­κά (Θησέ­ας, ΕΠΤΑ, Πρά­σι­νο Ταμείο κλπ.) συγ­χρη­μα­το­δο­τού­με­να προγράμματα.

Διε­τέ­λε­σε Αντι­πρό­ε­δρος και Γραμ­μα­τέ­ας του Δ.Σ. της Ένω­σης Μηχα­νι­κών Δημο­σί­ων Υπαλ­λή­λων Διπλω­μα­τού­χων Ανω­τά­των Σχο­λών Δωδε­κα­νή­σου και είναι μέλος της αντι­προ­σω­πεί­ας της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας της ΕΜΔΥΔΑΣ. Από τα μαθη­τι­κά του χρό­νια δρα­στη­ριο­ποι­ή­θη­κε ως ενερ­γός πολί­της στην Αρι­στε­ρά, κατό­πιν μέλος του ΣΥΝ ενώ από το 2008 ως και το 2014 ήταν Συντο­νι­στής της Νομαρ­χια­κής Επι­τρο­πής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδε­κα­νή­σου. Διε­τέ­λε­σε Περι­φε­ρεια­κός Σύμ­βου­λος Νοτί­ου Αιγαί­ου (2012–2014) με την παρά­τα­ξη «Πολί­τες Κόντρα στον Και­ρό» και μέλος της Οικο­νο­μι­κής Επι­τρο­πής της Περι­φέ­ρειας Νοτί­ου Αιγαί­ου (2013–2014).

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο