Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο Γιώργος Τράγκας

Κατέ­λη­ξε τα ξημε­ρώ­μα­τα, ο Γιώρ­γος Τρά­γκας που νοση­λευό­ταν με κορω­νο­ϊό από τις 4 Δεκεμ­βρί­ου στο Νοσο­κο­μείο Σωτηρία.

Ο γνω­στός δημο­σιο­γρά­φος, είχε μπει χθες σε μηχά­νη­μα τεχνη­τού νεφρού καθώς επι­δει­νώ­θη­κε και η νεφρι­κή του λει­τουρ­γία. Ο κ. Τρά­γκας είχε μια καρ­δια­κή επι­πλο­κή η οποία οδή­γη­σε και στη δια­σω­λή­νω­ση, προ­κά­λε­σε πνευ­μο­νι­κό οίδη­μα με απο­τέ­λε­σμα να χρεια­στεί τοπο­θέ­τη­ση στεντ. Τελι­κά δεν άντε­ξε με απο­τέ­λε­σμα να κατα­λή­ξει τα ξημερώματα.

Γεν­νή­θη­κε στις 30 Ιου­λί­ου 1949, στο Μετα­ξουρ­γείο.  Ξεκί­νη­σε να αρθρο­γρα­φεί σε τοπι­κά μέσα από μικρή ηλι­κία και εργά­σθη­κε στο περιο­δι­κό Εικό­νες της Ελέ­νης Βλά­χου, ενώ συνέ­χι­σε να εργά­ζε­ται στις αθλη­τι­κές σελί­δες της Μεσημ­βρι­νής καλύ­πτο­ντας ποδο­σφαι­ρι­κούς αγώ­νες. Βασι­κός σταθ­μός στην πορεία του ήταν η εφη­με­ρί­δα Βρα­δυ­νή, στην οποία και εργά­στη­κε επί σει­ρά ετών. Υπήρ­ξε και αστυ­νο­μι­κός ρεπόρ­τερ επί σει­ρά ετών, πριν ασχο­λη­θεί με το πολι­τι­κό ρεπορ­τάζ. Εκτός από δημο­σιο­γρά­φος, στο χώρο του τύπου έχει δια­τε­λέ­σει και εκδό­της των εντύ­πων «Χώρα», «Crash» και «Ανε­ξαρ­τη­σία».

Σε τηλε­ο­πτι­κό επί­πε­δο παρου­σί­α­ζε στον παλιό ΣΚΑΪ (νυν Alpha) τις εκπο­μπές Χωρίς Αναι­σθη­τι­κό και Viva, η οποία μετα­φέρ­θη­κε στον ΑΝΤ1, στον και­νούρ­γιο ΣΚΑΪ τον Ελεύ­θε­ρο Σκο­πευ­τή και άλλες εκπο­μπές. Συμ­με­τεί­χε επί­σης σε κεντρι­κά δελ­τία ειδή­σε­ων διά­φο­ρων τηλε­ο­πτι­κών σταθ­μών (κυρί­ως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμε­ρα Open Beyond), ως πολι­τι­κός σχολιαστής.

Στο ραδιό­φω­νο δια­τη­ρού­σε εκπο­μπή στον αυτο­δια­χει­ρι­ζό­με­νο Ελλά­δα 94.3 ενώ παράλ­λη­λα έστη­σε, μαζί με το περιο­δι­κό Crash που εκδί­δει, τον ιντερ­νε­τι­κό σταθ­μό Crash Radio. Παλαιό­τε­ρα είχε εκπο­μπή στα Παρα­πο­λι­τι­κά 90.1 FM και για μία επτα­ε­τία, στον Real FM 97.8. Η εκπο­μπή που έχει στον Crash Radio μετα­δί­δε­ται και τηλε­ο­πτι­κά μέσω του περι­φε­ρεια­κού σταθ­μού Δίον TV στην Κεντρι­κή Μακε­δο­νία, ενώ προη­γου­μέ­νως, η ίδια εκπο­μπή μετα­δι­δό­ταν από το Euro TV (επί­σης στην Κεντρι­κή Μακε­δο­νία), ενώ είχε εκπο­μπή και σε άλλα περι­φε­ρεια­κά κανά­λια της Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, στην Βερ­γί­να TV και στο Νέο Epsilon Θεσσαλονίκης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο