Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο δημιουργός της σειράς κινουμένων σχεδίων «Μπομπ ο Σφουγγαράκης»

Ο δημιουρ­γός της τηλε­ο­πτι­κής σει­ράς κινου­μέ­νων σχε­δί­ων «Μπομπ ο Σφουγ­γα­ρά­κης» Στί­βεν Χίλεν­μπεργκ πέθα­νε σε ηλι­κία 57 ετών, μετέ­δω­σε χθες, Τρί­τη, το τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο Nickelodeon.

Ο Χίλεν­μπεργκ είχε ανα­κοι­νώ­σει πέρυ­σι πως έπα­σχε από πλά­για αμυο­τρο­φι­κή σκλή­ρυν­ση (ALS), μια νευ­ρο­εκ­φυ­λι­στι­κή πάθη­ση που είναι επί­σης γνω­στή ως νόσος του Λου Γκέριγκ.

«Μας λύπη­σε απί­στευ­τα η είδη­ση ότι ο Στιβ Χίλεν­μπεργκ απε­βί­ω­σε έπει­τα από μάχη με την ALS», ανέ­φε­ρε το δίκτυο σε δήλω­ση που εξέ­δω­σε. «Ήταν ένας αγα­πη­μέ­νος φίλος και μακρο­χρό­νιος δημιουρ­γι­κός εταί­ρος όλων στο Nickelodeon και οι καρ­διές μας πηγαί­νουν σ’ ολό­κλη­ρη την οικο­γέ­νειά του».

Ο Χίλεν­μπεργκ ήταν εκπαι­δευ­τι­κός στη Νότια Καλι­φόρ­νια ειδι­κευ­μέ­νος στη θαλάσ­σια βιο­λο­γία, όταν άρχι­σε να δημιουρ­γεί θαλάσ­σια πλά­σμα­τα ως εκπαι­δευ­τι­κά εργαλεία.

Το πρώ­το επει­σό­διο του «Μπομπ του Σφουγ­γα­ρά­κη» με το κεφά­το κίτρι­νο θαλάσ­σιο σφουγ­γά­ρι και τους φίλους του που ζουν στη φαντα­στι­κή υπο­βρύ­χια πόλη Βυθός του Μπι­κί­νι, είχε μετα­δο­θεί για πρώ­τη φορά από την τηλε­ό­ρα­ση τον Μάιο του 1999.

Η σει­ρά κέρ­δι­σε στη συνέ­χεια πολ­λά βρα­βεία, ενώ παρή­γα­γε επί­σης μια σει­ρά βιβλί­ων, δύο ται­νί­ες του Χόλι­γουντ και ένα μιού­ζι­καλ του Μπρόντγουεϊ.

«Ο Στιβ δια­πό­τι­σε τον Μπομπ τον Σφουγ­γα­ρά­κη με μια μονα­δι­κή αίσθη­ση χιού­μορ και αθω­ό­τη­τας που έφε­ρε χαρά σε γενιές παδιών και οικο­γέ­νειες παντού στον κόσμο», ανα­φέ­ρε­ται στη δήλω­ση του Nickelodeon. «Οι εντε­λώς πρω­τό­τυ­ποι χαρα­κτή­ρες του και ο κόσμος του Βυθού του Μπι­κί­νι θα μας θυμί­ζουν για και­ρό την αξία της αισιο­δο­ξί­ας, της φιλί­ας και την απε­ριό­ρι­στη δύνα­μη της φαντασίας».,

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο