Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο δημοσιογράφος Άγγελος Μαρόπουλος

Πέθα­νε ο δημο­σιο­γρά­φος Άγγε­λος Μαρό­που­λος. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απο­χαι­ρε­τά τον συνά­δελ­φο που είχε υπη­ρε­τή­σει το λει­τούρ­γη­μα του δημο­σιο­γρά­φου όλα τα χρό­νια της ζωής του.

Ο Άγγε­λος Μαρό­που­λος είχε δια­τε­λέ­σει μετα­ξύ άλλων υπο­διευ­θυ­ντής της ελλη­νι­κής εκπο­μπής του ραδιο­φω­νι­κού σταθ­μού της «Deutsche Welle», ενώ είχε κατα­δι­κα­στεί ερή­μην σε 20 χρό­νια φυλά­κι­σης  από Έκτα­κτο Στρα­το­δι­κείο της δικτατορίας.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο της Ενώ­σε­ως ανα­κοι­νώ­νει την απώ­λεια του παλαί­μα­χου δημο­σιο­γρά­φου Άγγε­λου Μαρό­που­λου, ο οποί­ος «έφυ­γε» σήμε­ρα από τη ζωή.
Ο Άγγε­λος Μαρό­που­λος γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να το 1935. Σπού­δα­σε πολι­τι­κές και κοι­νω­νι­κές επι­στή­μες καθώς και δημο­σιο­γρα­φία στο Πανε­πι­στή­μιο της Βόνης και στη Στοκ­χόλ­μη, ενώ μιλού­σε αγγλι­κά, γερ­μα­νι­κά και σου­η­δι­κά. Την επαγ­γελ­μα­τι­κή του στα­διο­δρο­μία ξεκί­νη­σε ως συνεκ­δό­της της εφη­με­ρί­δας «Δημο­κρα­τία» στη Δυτι­κή Γερ­μα­νία το 1963. Από το 1967 έως το 1974 ήταν συντά­κτης της εφη­με­ρί­δας «Frankfurter Rundschau» καθώς και υπο­διευ­θυ­ντής της ελλη­νι­κής εκπο­μπής του ραδιο­φω­νι­κού σταθ­μού της «Deutsche Welle».

Μετά τη μετα­πο­λί­τευ­ση εργά­στη­κε στην Αθή­να ως αντα­πο­κρι­τής της «Die Zeit» και του Ρ/Σ «Deutsche Welle», αρθρο­γρά­φος από το 1980 έως το 1990 στη «Μεσημ­βρι­νή» και την «Καθη­με­ρι­νή», σχο­λια­στής στο ραδιό­φω­νο της ΕΡΑ, Διευ­θυ­ντής ειδή­σε­ων της ΕΡΑ, σχο­λια­στής των ειδή­σε­ων της ΕΡΤ καθώς και διευ­θυ­ντής ειδή­σε­ων της ΕΤ1.

Ο Άγγε­λος Μαρό­που­λος υπήρ­ξε ένας κατα­ξιω­μέ­νος αρθρο­γρά­φος –σχο­λια­στής, ο οποί­ος δια­κρί­θη­κε για την επάρ­κεια, την καλ­λιέρ­γεια και τη δια­φο­ρε­τι­κή οπτι­κή που είχε στην κρι­τι­κή του. Άνθρω­πος έντι­μος και θαρ­ρα­λέ­ος, είχε κατα­δι­κα­στεί ερή­μην σε 20 χρό­νια φυλά­κι­σης από Έκτα­κτο Στρα­το­δι­κείο της δικτατορίας.

Το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο απο­χαι­ρε­τά τον άξιο συνά­δελ­φο, ο οποί­ος τίμη­σε με τη στά­ση του και την πορεία του την ελλη­νι­κή δημο­σιο­γρα­φία και συλ­λυ­πεί­ται την αγα­πη­μέ­νη του σύζυγο.

Η κηδεία του Άγγε­λου Μαρό­που­λου θα τελε­στεί τη Μεγά­λη Πέμ­πτη στην Άνδρο.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο