Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Πυλιαρός

Πέθα­νε ο δημο­σιο­γρά­φος Αντώ­νης Πυλια­ρός, η «φωνή» των παρε­λά­σε­ων αφού για περί­που 35 χρό­νια μετέ­δι­δε τη στρα­τιω­τι­κή παρέ­λα­ση της Θεσ­σα­λο­νί­κης από τη συχνό­τη­τα της ΕΡΑ και της Αθή­νας από τη συχνό­τη­τα της ΕΡΤ.

Ο εκλι­πών, που άφη­σε σήμε­ρα την τελευ­ταία του πνοή στο νοσο­κο­μείο «Σωτη­ρία» μετά από «μάχη» με τον καρ­κί­νο, σε ηλι­κία 75 ετών, συνέ­δε­σε την… φωνή του με την μετά­δο­ση των στραιω­τι­κών παρε­λά­σε­ων, αλλά και πλη­θώ­ρα αθλη­τι­κών γεγονότων.

Ο Πυλια­ρός, γεν­νή­θη­κε στις 31 Μαΐ­ου 1944 στη Χίο, εκεί όπου έκα­νε τα πρώ­τα του δημο­σιο­γρα­φι­κά… βήμα­τα όντας μαθη­τής, με τις πρώ­τες δημο­σιεύ­σεις στην εφη­με­ρί­δα «Χια­κός Λαός». Εισή­χθη στην ΑΣΟΕΕ, την οποία γρή­γο­ρα εγκα­τέ­λει­ψε για­τί είχε ήδη «ερω­τευ­θεί» το μικρό­φω­νο του ραδιο­φώ­νου. Εμει­νε στα ερτζια­νά κύμ­μα­τα για 42 χρό­νια μέσα από το ΕΙΡ, την ΕΙΡΤ και την ΕΡΤ, εκφω­νό­ντας δελ­τία ειδή­σε­ων και μετα­δί­δο­ντας αγώ­νων ποδο­σφαί­ρου και παρε­λά­σεις, τις οποί­ες «σφρά­γι­σε» με τη φωνή του για 35 χρόνια.

Εργά­σθη­κε μετα­ξύ άλλων, στον Sport fm, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, στο Κανά­λι 1 (Δημο­τι­κή Ραδιο­φω­νία Πει­ραιά), στο τηλε­ο­πτι­κό κανά­λι Magic και στον ΣΚΑΪ, διδά­σκο­ντας παράλ­λη­λα ραδιό­φω­νο σε σπου­δα­στές σχο­λών δημοσιογραφίας.

Σημείο ανα­φο­ράς της δια­δρο­μής του, απο­τέ­λε­σε η εκπο­μπή «Γράμ­μα από την πατρί­δα», που μετα­δι­δό­ταν από τα ερτζια­νά ελλη­νό­φω­νων σταθ­μών της Αμε­ρι­κής για 10 χρόνια.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρα­σκευή 27 Δεκεμ­βρί­ου από τον Ιερό Ναό Προ­φή­τη Ηλία στην Αγία Παρα­σκευή στις 15:00.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο