Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Νέτας

Πέθα­νε σήμε­ρα  Πέμ­πτη 28 Δεκεμ­βρί­ου ο δημο­σιο­γρά­φος Βίκτωρ Νέτας.

Ο Βίκτωρ Νέτας γεν­νή­θη­κε τον Ιού­νιο του 1938 στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, με κατα­γω­γή από την Κων­στα­ντι­νού­πο­λη. Σπού­δα­σε πολι­τι­κές και οικο­νο­μι­κές επι­στή­μες στο Αρι­στο­τέ­λειο Πανε­πι­στή­μιο Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΑΠΘ). Κατά τη διάρ­κεια των σπου­δών του είχε έντο­νη πολι­τι­κή και συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση και εκλέ­χθη­κε αντι­πρό­ε­δρος της Φοι­τη­τι­κής Ένω­σης του ΑΠΘ (1959–60).

Εργά­στη­κε ως δημο­σιο­γρά­φος και πολι­τι­κός συντά­κτης αρχι­κά σε εφη­με­ρί­δες της Θεσ­σα­λο­νί­κης και έπει­τα σε αθη­ναϊ­κές εφη­με­ρί­δες πανελ­λα­δι­κής κυκλο­φο­ρί­ας (Τα Νέα, Το Βήμα, Ελευ­θε­ρο­τυ­πία κτλ). Κατά τη διάρ­κεια της χου­ντι­κής επτα­ε­τί­ας εκτο­πί­στη­κε για τρία χρό­νια (1968–70) ως «επι­κίν­δυ­νος διά την δημο­σί­αν τάξιν και την εθνι­κήν ασφάλειαν».

Στην τρί­τη και τελευ­ταία κυβέρ­νη­ση του Γεωρ­γί­ου Παπαν­δρέ­ου, από το Φεβρουά­ριο του 1964 ως τον Ιού­λιο του 1965, υπήρ­ξε ειδι­κός συνερ­γά­της του υπουρ­γεί­ου Προ­ε­δρί­ας της Κυβερ­νή­σε­ως, ενώ στις δύο πρώ­τες κυβερ­νή­σεις του Ανδρέα Παπαν­δρέ­ου, από τον Οκτώ­βριο του 1981 ως τον Ιού­λιο του 1989, διε­τέ­λε­σε προϊ­στά­με­νος του Τμή­μα­τος Ενη­με­ρω­τι­κών Εκπο­μπών της ΕΡΤ.

Ταυ­τό­χρο­να παρου­σί­α­ζε πολι­τι­κές και ενη­με­ρω­τι­κές εκπο­μπές στην ΕΡΤ, με πιο γνω­στή την εκπο­μπή «Μ’ ανοι­χτά χαρ­τιά» (1982–89).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο