Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Μπέρτσος

Έφυ­γε από τη ζωή σε ηλι­κία 85 ετών ο δημο­σιο­γρά­φος Γιώρ­γος Μπέρτσος.

Ο Γιώρ­γος Μπέρ­τσος γεν­νή­θη­κε στη Θεσ­σα­λο­νί­κη το 1936. Τη δημο­σιο­γρα­φι­κή του δια­δρο­μή ξεκί­νη­σε το 1956 εργα­ζό­με­νος ως αθλη­τι­κός ρεπόρ­τερ και στη συνέ­χεια ως ελεύ­θε­ρος και εσω­τε­ρι­κός συντά­κτης στην εφη­με­ρί­δα «Έθνος».Στη συνέ­χεια εργά­στη­κε στις εφη­με­ρί­δες «Νίκη», «Ελευθερία»,«Ελληνικό Μέλ­λον», ως διευ­θυ­ντής σύντα­ξης στη «Θεσ­σα­λο­νί­κη», στην «Κυρια­κά­τι­κη Ελευ­θε­ρο­τυ­πία», την «Εβδο­μά­δα», διευ­θυ­ντής στη «Μεσημ­βρι­νή», στα περιο­δι­κά «Πανό­ρα­μα» , «Ψυχα­γω­γία», «Επί­και­ρα», «Τηλέ­ρα­μα» και τέλος Σύμ­βου­λος Έκδο­σης στην εφη­με­ρί­δα «Αδέ­σμευ­τος Τύπος της Κυριακής».

Ο Γιώρ­γος Μπέρ­τσος κάλυ­ψε δημο­σιο­γρα­φι­κά τη δολο­φο­νία Λαμπράκη.

Όπως επι­ση­μαί­νε­ται σε ανα­κοί­νω­ση της ΕΣΗΕΑ, «η πλη­ρέ­στα­τη κάλυ­ψη των γεγο­νό­των και η συστη­μα­τι­κή έρευ­να, χωρίς κανέ­να φόβο, φώτι­σε τις σκο­τει­νές πτυ­χές της υπό­θε­σης και οδή­γη­σε τους υπαί­τιους της δολο­φο­νί­ας στη Δικαιο­σύ­νη. Ο συνά­δελ­φος δεν πτο­ή­θη­κε από απει­λές και εκφο­βι­σμούς. Προ­χώ­ρη­σε σε απο­κα­λύ­ψεις που φανέ­ρω­σαν τις ενέρ­γειες του παρα­κρά­τους και τίμη­σε το επάγ­γελ­μά μας παρα­δί­δο­ντας ένα ζωντα­νό μάθη­μα δεο­ντο­λο­γί­ας και στά­σης ζωής στους νέο­τε­ρους συνα­δέλ­φους. Αλλά, και στη συνέ­χεια σε όλες τις διευ­θυ­ντι­κές θέσεις που κατέ­λα­βε υπήρ­ξε ακέ­ραιος, τίμιος και συναδελφικός».

Το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο της ΕΣΗΕΑ, «απο­χαι­ρε­τά τον εξαί­ρε­το δημο­σιο­γρά­φο, ο οποί­ος τίμη­σε το επάγ­γελ­μά μας όσο λίγοι και ανέ­δει­ξε τη σημα­σία της ερευ­νη­τι­κής δημο­σιο­γρα­φί­ας για τη Δημο­κρα­τία και την πατρί­δα. Συλ­λυ­πεί­ται τους οικεί­ους του και ιδιαί­τε­ρα την κόρη του Ελέ­νη που ακο­λού­θη­σε τα επαγ­γελ­μα­τι­κά βήμα­τα του πατέ­ρα της».

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο