Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Ζενάκος

Έφυ­γε από τη ζωή σε ηλι­κία 85 ετών ο δημο­σιο­γρά­φος, φιλό­λο­γος, ποι­η­τής και μετα­φρα­στής Λεω­νί­δας Ζενά­κος, επί χρό­νια ανα­πλη­ρω­τής διευ­θυ­ντής του «Βήμα­τος της Κυρια­κής». Άφη­σε την τελευ­ταία του πνοή στο «Ερρί­κος Ντυ­νάν», όπου νοση­λευό­ταν με καρ­διο­λο­γι­κά και πνευ­μο­νο­λο­γι­κά προβλήματα.

Ο Ζενά­κος γεν­νή­θη­κε στις 5 Μαρ­τί­ου 1932. Άρχι­σε να εργά­ζε­ται στο «Βήμα» το 1956 μετά τις σπου­δές στη Φιλο­σο­φι­κή Σχο­λή του Πανε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών. Απο­χώ­ρη­σε στις αρχές του 2010 έχο­ντας δια­τε­λέ­σει υπεύ­θυ­νος του Πολι­τι­στι­κού Τμή­μα­τος, Αρχι­συ­ντά­κτης, Διευ­θυ­ντής Συντά­ξε­ως, Ανα­πλη­ρω­τής Διευ­θυ­ντής και Σύμ­βου­λος Έκδο­σης της εφημερίδας.

Το 1976 είχε υπο­γρά­ψει τη μετά­φρα­ση του κει­μέ­νου του Αρι­στο­φά­νη για την παρά­στα­ση «Αχαρ­νής», που ανέ­βη­κε στην Επί­δαυ­ρο σε σκη­νο­θε­σία Καρό­λου Κουν και πρω­τα­γω­νι­στές τους Μίμη Κου­γιουμ­τζή, Γιώρ­γο Αρμέ­νη και Γιώρ­γο Λαζά­νη. Είχε εξάλ­λου μετα­φρά­σει και άλλα έργα, ενώ ανά­με­σα στις ποι­η­τι­κές συλ­λο­γές που είχε εκδώ­σει είναι οι «Ταί­να­ρο» και «Πηγές».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο