Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Φώτης Κοντόπουλος

Έφυ­γε σήμε­ρα πρό­ω­ρα από τη ζωή ο Φώτης Κοντό­που­λος, επί 30 σχε­δόν χρό­νια δημο­σιο­γρά­φος του «Ριζο­σπά­στη», νικη­μέ­νος από τον καρ­κί­νο, με τον οποίο πάλε­ψε για μεγά­λο διάστημα.

Ο Φώτης Κοντό­που­λος γεν­νή­θη­κε το 1975 στην Αθή­να και από τα μαθη­τι­κά του χρό­νια οργα­νώ­θη­κε στην ΚΝΕ. Τελειώ­νο­ντας μια ιδιω­τι­κή σχο­λή δημο­σιο­γρα­φί­ας, έκα­νε τα πρώ­τα του βήμα­τα ως συντά­κτης στον «Ριζο­σπά­στη» και εκεί παρέ­μει­νε μέχρι τον πρό­ω­ρο θάνα­τό του.

Από τον Ιού­λη του 1995 και στη διάρ­κεια των 28 περί­που χρό­νων που μεσο­λά­βη­σαν, χρε­ώ­θη­κε σε πολ­λά δια­φο­ρε­τι­κά τμή­μα­τα και ρεπορ­τάζ, προ­σπα­θώ­ντας πάντα να αντε­πε­ξέλ­θει με τον καλύ­τε­ρο τρό­πο. Τα τελευ­ταία χρό­νια κάλυ­πτε για την εφη­με­ρί­δα τα θέμα­τα της Οικο­νο­μί­ας και παράλ­λη­λα παρα­κο­λου­θού­σε τη συν­δι­κα­λι­στι­κή δρά­ση των βιο­πα­λαι­στών ΕΒΕ.

Η Διεύ­θυν­ση και το προ­σω­πι­κό του «Ριζο­σπά­στη» εκφρά­ζουν τα συλ­λυ­πη­τή­ριά τους και εύχο­νται κου­ρά­γιο στην Ελέ­νη Τζι­βρά, δημο­σιο­γρά­φο του «Ριζο­σπά­στη» και στα δυο τους παι­διά, όπως και σε όλους τους οικεί­ους τους. Τα συλ­λυ­πη­τή­ρια στην Ελέ­νη Τζι­βρά και στον αδερ­φό της Σπύ­ρο, εργα­ζό­με­νο στο 902.gr, εκφρά­ζουν επί­σης η ΚΟΒ και το προ­σω­πι­κό του portal.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο