Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο διεθνολόγος και καθηγητής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης

«Έφυ­γε» απ’ τη ζωή σήμε­ρα, σε ηλι­κία 73 ετών, ο καθη­γη­τής Διε­θνών Σχέ­σε­ων Χρι­στό­δου­λος Γιαλλουρίδης.

Γεν­νη­μέ­νος στη Μόρ­φου της Κύπρο το 1949, ο Χρ. Γιαλ­λου­ρί­δης είχε διε­τε­λέ­σει μετα­ξύ άλλων Καθη­γη­τής Διε­θνούς Πολι­τι­κής, Κοσμή­το­ρας Σχο­λής Διε­θνών Σπου­δών, Επι­κοι­νω­νί­ας και Πολι­τι­σμού στο Πάντειο Πανε­πι­στή­μιο και Διευ­θυ­ντής του Κέντρου Ανα­το­λι­κών Σπουδών.

Υπήρ­ξε ιδρυ­τι­κό μέλος της Ελλη­νι­κής Εται­ρεί­ας Διε­θνούς Δικαί­ου και Διε­θνών Σχέ­σε­ων, του Ινστι­τού­του Διε­θνών Σχέ­σε­ων και του Κυπρια­κού Κέντρου Μελετών.

Διε­τέ­λε­σε Πρό­ε­δρος του Επι­στη­μο­νι­κού Συμ­βου­λί­ου του Ινστι­τού­του Αμυ­ντι­κών Ανα­λύ­σε­ων του Υπουρ­γεί­ου Εθνι­κής Άμυ­νας, Διευ­θυ­ντής του Ευρω­παϊ­κού Πολι­τι­στι­κού Κέντρου Δελ­φών και Πρό­ε­δρος του Ελλη­νι­κού Ιδρύ­μα­τος Πολιτισμού.

Επί­σης, δια­τε­λού­σε μόνι­μος αρθρο­γρά­φος στην κυπρια­κή εφη­με­ρί­δα «Η Σημε­ρι­νή», καθώς και στην free press Εφη­με­ρι­δα «Boulevard».

Σει­ρά άρθρων και μελε­τών του δημο­σιευ­θή­καν τόσο στην Ελλά­δα, όσο και στο εξω­τε­ρι­κό, ενώ υπήρ­ξε συγ­γρα­φέ­ας βιβλί­ων και μονο­γρα­φιών στην ελλη­νι­κή, αγγλι­κή, καθώς και γερ­μα­νι­κή γλώσσα.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο