Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης

Στο πέν­θος βυθί­στη­κε η οικο­γέ­νεια του Ολυ­μπια­κού για την απώ­λεια του Σάβ­βα Θεο­δω­ρί­δη, που έφυ­γε σήμε­ρα (17/8) από τη ζωή σε ηλι­κία 85 ετών.

Ο επί­τι­μος πρό­ε­δρος της πει­ραϊ­κής ομά­δας νοση­λευό­ταν το τελευ­ταίο διά­στη­μα στη Μονά­δα Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας του νοσο­κο­μεί­ου «Σωτη­ρία», καθώς αντι­με­τώ­πι­ζε προ­βλή­μα­τα υγείας.

Ο Σάβ­βας Θεο­δω­ρί­δης γεν­νή­θη­κε στις 18 Φεβρουα­ρί­ου 1935 στους Αμπε­λό­κη­πους και ξεκί­νη­σε να παί­ζει ποδό­σφαι­ρο στην Αθλη­τι­κή Ένω­ση Αμπελοκήπων.

Το 1953, όταν ήταν 18 ετών, μετα­γρά­φη­κε στον Ολυ­μπια­κό και παρέ­μει­νε στο σύλ­λο­γο ως το 1962, δηλα­δή όταν απο­φά­σι­σε να απο­χω­ρή­σει. Στην καριέ­ρα του πανη­γύ­ρι­σε πέντε συνε­χή πρω­τα­θλή­μα­τα στο διά­στη­μα 1955–1959, καθώς κι άλλα τόσα Κύπελ­λα, ενώ φόρε­σε τη φανέ­λα της Εθνι­κής ομά­δας σε 12 αγώνες.

Ακό­μη και μετά το πέρας της αθλη­τι­κής καριέ­ρας του, πάντως, παρέ­μει­νε κοντά στον Ολυ­μπια­κό. Μάλι­στα, τα τελευ­ταία 20 έτη θήτευ­σε σε διά­φο­ρες διοι­κη­τι­κές θέσεις, όπως εκεί­νες του αντι­προ­έ­δρου και του γενι­κού αρχη­γού, έχο­ντας ενερ­γό ρόλο στα αποδυτήρια.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο