Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο Ευγένιος Γκέραρντ

Φτω­χό­τε­ρο είναι από σήμε­ρα το ελλη­νι­κό ποδό­σφαι­ρο που θρη­νεί την απώ­λεια του Ευγέ­νιου Γκέ­ραρντ, του Oλλαν­δού προ­πο­νη­τής που συνέ­δε­σε το όνο­μά του με τον ΟΦΗ.

Ο Ευγέ­νιος Γκέ­ραρντ αντι­με­τώ­πι­σε πολ­λά προ­βλή­μα­τα με την υγεία του τα τελευ­ταία χρό­νια και άφη­σε την τελευ­ταία του πνοή σήμε­ρα στο σπί­τι του στην Ελιά στην Κρή­τη, σε ηλι­κία 77 ετών.

Ο Γκέ­ραρντ ήρθε στην χώρα μας το 1985 για… χατή­ρι του ΟΦΗ, και έμει­νε στο πάγκο του μέχρι το 2000, κέρ­δι­ζο­ντας έτσι το τίτλο του μακρο­βιό­τε­ρου ξένου προ­πο­νη­τή σε ελλη­νι­κό σύλ­λο­γο. Στην διάρ­κεια της θητεί­ας του στην κρη­τι­κή ομά­δα, ο Γκέ­ραρντ οδή­γη­σε τον ΟΦΗ στην κατά­κτη­ση του κυπέλ­λου το 1987 στα πέναλ­τι απέ­να­ντι στον Ηρα­κλή, ενώ το 1993 οι Κρή­τες προ­κρί­θη­καν στους «16» του κυπέλ­λου κυπελ­λού­χων, απο­κλεί­ο­ντας την Ατλέ­τι­κο Μαδρίτης.

Το 2000 εργά­στη­κε ως τεχνι­κός σύμ­βου­λος στην ΑΕΚ, ενώ το 2001 κάθη­σε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Το 2002 ανέ­λα­βε την τεχνι­κή ηγε­σία του Ηρα­κλή, ενώ ο τελευ­ταί­ος «σταθ­μός» στην προ­πο­νη­τι­κή καριέ­ρα του ήταν η Πανα­χαϊ­κή, για δύο μήνες το 2010.

Γεν­νή­θη­κε στο Μπρούν­σουμ της Ολλαν­δί­ας στις 7 Μαΐ­ου του 1940 και φοί­τη­σε στη σχο­λή προ­πο­νη­τών της Κολωνίας.

«Δεν θα σε ξεχά­σου­με ποτέ, Ολλανδέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο