Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μάζης — Θα τον θυμόμαστε (και) από τη συμμετοχή του στο «Θίασο»

Πέθα­νε στα 84 του χρό­νια ο ηθο­ποιός Γιώρ­γος Μάζης. Την είδη­ση έκα­νε γνω­στή ο πρώ­ην καλ­λι­τε­χνι­κός διευ­θυ­ντής του ΚΘΒΕ Γιάν­νης Αναστασάκης.

Συγκε­κρι­μέ­να, δια­βά­ζου­με σε ανάρ­τη­σή του στο Facebook: «Έφυ­γε ο Γιώρ­γος Μάζης… Πολύ λυπή­θη­κα. ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ. Στη σκη­νή αυτή, δεί­τε κίνη­ση, φωνή και ερμη­νεία στην κόψη! Όταν ξεκου­μπώ­νει το σακά­κι του και μένει για λίγο έτσι, άοπλος, λέει όλη τη μετεμ­φυ­λια­κή μας Ιστο­ρία χωρίς λόγια», έγρα­ψε, ανα­φε­ρό­με­νος στον ρόλο του Μάζη στον «Θία­σο», την ται­νία-σταθ­μό για το ελλη­νι­κό σινε­μά, του Θεό­δω­ρου Αγγελόπουλου.

Ο Γιώρ­γος Μάζης, κατά την διάρ­κεια της καριέ­ρας του, χάρι­σε πολ­λές φορές την φωνή του στην μετα­γλώτ­τι­ση μερι­κών από τα πιο αγα­πη­μέ­να παι­δι­κά κινού­με­να σχέ­δια όπως τα «Sailor Moon», «Κάντι Κάντι», «Η πεντά­μορ­φη και το τέρας», «Ρομπέν των δασών», «Καρου­ζέλ», «Ποντι­κο­μι­κρού­λης 2».

Ο Γιώρ­γος Μάζης γεν­νή­θη­κε το 1938 στην Ελευ­σί­να. Σπού­δα­σε στη Δρα­μα­τι­κή Σχο­λή Ωδεί­ου Αθη­νών. Στην δεκα­ε­τία του ’70 παντρεύ­τη­κε την επί­σης ηθο­ποιό Ελπί­δα Μπραουδάκη.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο