Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο ηθοποιός Σέιμουρ Κασέλ

Ο ιδιαί­τε­ρα παρα­γω­γι­κός Αμε­ρι­κα­νός ηθο­ποιός, Σέι­μουρ Κασέλ (Seymour Cassel) πέθα­νε στο Λος Άντζε­λες σε ηλι­κία 84 ετών από επι­πλο­κές της νόσου Αλτσχάιμερ.

Ο Σέι­μουρ Κασέλ έλα­βε υπο­ψη­φιό­τη­τα για βρα­βείο Όσκαρ Β’ Ανδρι­κού Ρόλου για τον ρόλο του στην ται­νία «Faces» και εμφα­νί­στη­κε σε κινη­μα­το­γρα­φι­κά έργα του Γου­ές Άντερ­σον, «Rushmore», «The Royal Tenenbaums» και «The Life Aquatic with Steve Zissou».

Ο Κασέλ γεν­νή­θη­κε στο Ντι­τρόιτ στις 22 Ιανουα­ρί­ου του 1935. Η καριέ­ρα του στην αρχή ήταν συν­δε­δε­μέ­νη με τον σκη­νο­θέ­τη, ηθο­ποιό και παρα­γω­γό Τζον Κασ­σα­βέ­της και έκα­νε το κινη­μα­το­γρα­φι­κό του ντε­μπού­το σε έναν ρόλο στην πρώ­τη του ται­νία «Shadows» (Σκιές). Συμπρω­τα­γω­νί­στη­σε με τον Κασ­σα­βέ­της στις ται­νί­ες «Too Late Blues», «The Webster Boy». Εμφα­νί­στη­κε στην τηλε­ό­ρα­ση στο «The Lloyd Bridges Show» στο επει­σό­διο «A Pair of Boots» σε σκη­νο­θε­σία του Τζον Κασσαβέτης.

Στα τέλη της δεκα­ε­τί­ας του 1980 και στις αρχές της δεκα­ε­τί­ας του 1990 συνερ­γά­στη­κε με σκη­νο­θέ­τες, όπως οι Ρόμπερτ Άλτμαν, Μπά­ρι Λέβιν­σον και Στιβ Μπουσέμι.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο