Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Πεζιρκιανίδης

«Έφυ­γε» από τη ζωή το βρά­δυ του Σαβ­βά­του ο ηθο­ποιός Τάσος Πεζιρ­κια­νί­δης, μετά από μάχη με τον καρ­κί­νο. Ο γνω­στός ηθο­ποιός υπη­ρέ­τη­σε με συνέ­πεια το θέα­τρο, την τηλε­ό­ρα­ση και τον κινη­μα­το­γρά­φο και επί σει­ρά ετών ήταν στέ­λε­χος του Κρα­τι­κού Θεά­τρου Βορεί­ου Ελλά­δος. Στην τηλε­ό­ρα­ση, ο κόσμος τον είχε αγα­πή­σει μέσα από το σίριαλ του MEGA «Εμείς και Εμείς», όπου υπο­δυό­ταν τον Χάμπο, αδερ­φός της Παρ­θέ­νας (Ελέ­νη Γερασιμίδου).

Ο Τάσος Περ­ζι­κια­νί­δης είχε σπου­δά­σει στη Δρα­μα­τι­κή Σχο­λή Μακε­δο­νι­κού Ωδεί­ου. Conservatoire National Superieur D’ Art Dramatique του Παρι­σιού, με δασκά­λους τους: Α. Vittez, Γ. Σεβα­στί­κο­γλου, Debos, M. Bouquet, p. Rocheler. Σχο­λή Lecoq.

Στέ­λε­χος του ΚΘΒΕ επί χρό­νια, συμ­με­τεί­χε στις παρα­στά­σεις: Ονει­ρό­δρα­μα, Ρωμαί­ος και Ιου­λιέτ­τα, Η κωμω­δία των παρε­ξη­γή­σε­ων, Φου­έ­ντε Οβε­χού­να, Ο κατά φαντα­σί­αν ασθε­νής, Ο Ψεύ­της, Ο κύκλος με την κιμω­λία, Ο κύριος Πού­ντι­λα και ο άνθρω­πός του Μάτι, Τα Παντρο­λο­γή­μα­τα, Ένα ευτυ­χές γεγο­νός, Βικτόρ ή τα παι­διά στην εξου­σία, Κατσούρ­μπος, Ο Άγιος Πρί­γκηψ, Τέλος καλό όλα καλά, καθώς και στις παρα­στά­σεις αρχαί­ου δρά­μα­τος: Οι Βάτρα­χοι, Όρνι­θες, Νεφέ­λες, Πλού­τος. Στο ελεύ­θε­ρο θέα­τρο έχει παί­ξει σε όλα τα είδη, συμ­με­τέ­χο­ντας στις παρα­στά­σεις: Ο αγα­πη­τι­κός της βοσκο­πού­λας στο Θεσ­σα­λι­κό Θέα­τρο, Άννυ στον θία­σο Α. Βου­γιου­κλά­κη, Το σώσε στην Ελεύ­θε­ρη Σκη­νή, Πυξ Λαξ και Δον Ζουάν στο Σικά­γο στο θέα­τρο Μου­σού­ρη, στην επι­θε­ώ­ρη­ση Ψεκά­στε-σκου­πί­στε-τελειώ­σα­τε στην Ελεύ­θε­ρη Σκηνή.

Συμ­με­τεί­χε επί­σης στις παρα­στά­σεις: Πλού­τος στο Θέα­τρο Αιγαί­ου, Ελέ­νη στο Θέα­τρο του Νότου, Το χρή­μα στο λαι­μό σου στο Θέα­τρο Ακά­δη­μος, Κού­κου στο θέα­τρο Κ. Δαν­δου­λά­κη, Ο φίλος μου ο Λευ­τε­ρά­κης στο ΔΗΠΕΘΕ Κρή­της, Ο Φιά­κας και Λα μοσκέ­τα στο ΔΗΠΕΘΕ Ρού­με­λης, Δον Ζουάν, Ο Σέν­τζας, Το φάντα­σμα του κυρί­ου Ραμόν Νοβά­ρο στο Εθνι­κό Θέα­τρο, Αρι­στο­φα­νειά­δα (απο­σπα­σμα­τι­κές σκη­νές από όλα τα έργα του Αρι­στο­φά­νη) στο Θέα­τρο «Τέχνης» και πολ­λά άλλα.

Έλα­βε μέρος σε πολ­λές τηλε­ο­πτι­κές σει­ρές, ραδιο­φω­νι­κές εκπο­μπές καθώς και σε κινη­μα­το­γρα­φι­κές ταινίες.

Ερμή­νευ­σε δεκά­δες ρόλους του παγκό­σμιου και του κλα­σι­κού ελλη­νι­κού ρεπερ­το­ρί­ου ενώ ενσάρ­κω­σε ορι­σμέ­νους χαρα­κτη­ρι­στι­κούς τύπους σε σίριαλ της T.V. Από τις συνερ­γα­σί­ες του ξεχω­ρί­ζουν εκεί­νες με το Κρα­τι­κό Θέα­τρο Βορεί­ου Ελλά­δος και με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης.

Η κηδεία του Τάσου Περ­ζι­κια­νί­δη θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις 11 το πρωί της Δευ­τέ­ρας στον Άγιο Παντε­λε­ή­μο­να Πολίχνης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο