Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο θεατρικός ηθοποιός Τάσος Πανταζής

Πέθα­νε ο θεα­τρι­κός ηθο­ποιός Τάσος Παντα­ζής. Ο Τάσος Παντα­ζής σπού­δα­σε στη Δρα­μα­τι­κή σχο­λή του Λ. Σταυράκου Αφη­σε έντο­νο το στίγ­μα του στο Κρα­τι­κό Θέα­τρο Βορεί­ου Ελλά­δος, καθώς στην καριέ­ρα του συμ­με­τεί­χε σε του­λά­χι­στον 70 παρα­στά­σεις του.

Το ΚΘΒΕ, μέσω ανα­κοί­νω­σής του, απο­χαι­ρέ­τη­σε τον ηθο­ποιό Τάσο Παντα­ζή και εξέ­φρα­σε τη θλί­ψη για την απώ­λεια του.

Ο Τάσος Παντα­ζής ήταν ενός από τους πρώ­τους ηθο­ποιούς που απο­τέ­λε­σαν το βασι­κό πυρή­να του ΚΘΒΕ  Η θητεία του ηθο­ποιού στο ΚΘΒΕ ξεκί­νη­σε το 1971 στην παρά­στα­ση «Οι βάτρα­χοι» του Αρι­στο­φά­νη, σε σκη­νο­θε­σία Κωστή Μιχαη­λί­δη. Τελευ­ταία του συνερ­γα­σία με το ΚΘΒΕ ήταν το 2015 στην παρά­στα­ση «Ο γλά­ρος» του Αντόν Τσέ­χωφ, σε σκη­νο­θε­σία  Γιάν­νη Βούρου.

Μετα­ξύ των παρα­στά­σε­ων του ΚΘΒΕ, στις οποί­ες έλα­βε μέρος από το 1971, ξεχω­ρί­ζουν:  «Μήδεια» (Αγγελιοφόρος, σκην. Μ. Βολανάκης), «Ικέτισσες» (Θησέας, σκην. Κ. Μπάκας), «Βάκχες» (Β’ Αγγελιοφόρος, σκην. Ν. Χαραλάμπους),

«Τρωάδες» (Μενέλαος, σκην. Α. Βουτσινάς), «Ιφιγένεια εν Ταύροις» (Αγγελιοφόρος, σκην. Ν. Χαραλάμπους), «Μήδεια» (Κρέοντας, σκην. Α. Βουτσινάς), « Ένας μήνας στην εξο­χή» (Μπελάγιεφ, σκην. Ν. Περέλης), «Ματωμένος γάμος» (Γαμπρός, σκην. Χ. Χριστοφής), «Μιας πεντάρας νιάτα» (Δημήτρης, σκην. Α. Μίγκας), « Οι αλλοπαρμέ­νοι» (Βαρκεντέρο, σκην. Ν. Χουρμουζιάδης), « Έξω από την  πόρτα» (Ο άλλος, σκην. Π. Χαρίτογλου). Σκηνοθέτησε τα  έργα: «Μανδραγόρας», «Το πανηγύρι» και «Το σκιάχτρο».

Η κηδεία του Τάσου Παντα­ζή θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί σήμε­ρα Παρα­σκευή 29/11/2019, στις 12.30 στον Ιερό Ναό Αγί­ου Γεωρ­γί­ου Ασπροβάλτας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο