Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο καθηγητής Σταύρος Τσακυράκης

Στο νοσο­κο­μείο Μυτι­λή­νης “έφυ­γε” από τη ζωή στις 2 μετά τα μεσά­νυ­χτα σήμε­ρα Σάβ­βα­το, σε ηλι­κία 67 ετών ο καθη­γη­τής του Συνταγ­μα­τι­κού Δικαί­ου, αγω­νι­στής του αντι­δι­κτα­το­ρι­κού αγώ­να μέσα από τις γραμ­μές του «Ρήγα Φεραί­ου», Σταύ­ρος Τσακυράκης.

Ο Σταύ­ρος Τσα­κυ­ρά­κης έφυ­γε μετά από πολύ­χρο­νη μάχη με τον καρ­κί­νο ενώ κυριο­λε­κτι­κά επέ­λε­ξε να φύγει από το γενέ­θλιο τόπο του αφού αντι­λαμ­βα­νό­με­νος το επερ­χό­με­νο τέλος επέ­στρε­ψε στο νησί όπως έκα­νε κάθε χρό­νο, σε όλη του τη ζωή.

Είχε γεν­νη­θεί στη Μήθυ­μνα (Μόλυ­βο) της Λέσβου το 1951 και βρέ­θη­κε στην Αθή­να ως οικό­τρο­φος του Κολ­λε­γί­ου Αθη­νών. Εισή­χθη στη Νομι­κή Σχο­λή Αθη­νών ενώ ως φοι­τη­τής δρα­στη­ριο­ποι­ή­θη­κε έντο­να κατά της χού­ντας των Συνταγ­μα­ταρ­χών. Για αυτή του τη δρά­ση συνε­λή­φθη, βασα­νί­στη­κε και φυλα­κί­στη­κε στα κρα­τη­τή­ρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Καθη­γη­τής του Συνταγ­μα­τι­κού Δικαί­ου στη Νομι­κή Σχο­λή Αθη­νών, τον Απρί­λιο του 2018 έδω­σε το τελευ­ταίο του μάθη­μα σε μία κατά­με­στη αίθου­σα καθώς θα αφυ­πη­ρε­τού­σε στο τέλος της ακα­δη­μαϊ­κής χρο­νιάς. Στο παρελ­θόν υπήρ­ξε ακα­δη­μαϊ­κός επι­σκέ­πτης σε ξένα μεγά­λα Πανεπιστήμια.

Η κηδεία του Σταύ­ρου Τσα­κυ­ρά­κη θα γίνει αύριο Κυρια­κή στις 5 το από­γευ­μα από την εκκλη­σία της Αγί­ας Κυρια­κής στο Μόλυβο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο