Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο κληρικός Γεώργιος Μεταλληνός

Πέθα­νε σήμε­ρα την Πέμ­πτη σε ηλι­κία 79 ετών ο κλη­ρι­κός Γεώρ­γιος Μεταλ­λη­νός που υπήρ­ξε ομό­τι­μος καθη­γη­τής Θεο­λο­γί­ας και συγ­γρα­φέ­ας περισ­σό­τε­ρων από 40 θεο­λο­γι­κών και ιστο­ρι­κών βιβλίων.

Γεν­νή­θη­κε στην Κέρ­κυ­ρα το 1940 όπου και ολο­κλή­ρω­σε τη φοί­τη­ση του στις εγκύ­κλιες σπουδές.

Το 1971 μπή­κε στις τάξεις του κλή­ρου στη Γερ­μα­νία και έγι­νε διδά­κτωρ Θεο­λο­γί­ας (Αθή­να) και Φιλο­σο­φί­ας – Ιστο­ρί­ας (Κολω­νία). Το 1964 ξεκί­νη­σε τις σπου­δές του στην κλα­σι­κή φιλο­λο­γία στο Εθνι­κό και Καπο­δι­στρια­κό Πανε­πι­στή­μιο Αθη­νών από όπου έλα­βε τα πτυ­χία θεο­λο­γί­ας και Φιλολογίας.

Στη συνέ­χεια διο­ρί­στη­κε επι­στη­μο­νι­κός βοη­θός στην έδρα Πατρο­λο­γί­ας και το 1969 μετέ­βη για μετα­πτυ­χια­κές σπου­δές στην τότε Δυτι­κή Γερ­μα­νία (στα πανε­πι­στή­μια Βόν­νης και Κολω­νί­ας), όπου και διέ­μει­νε μέχρι το 1975. Ενδιά­με­σα πραγ­μα­το­ποί­η­σε σπου­δές και αρχεια­κές έρευ­νες στην Αγγλία.

Ήταν καθη­γη­τής στη Θεο­λο­γι­κή Σχο­λή του Πανε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών από το 1984 διδά­σκο­ντας «Ιστο­ρία του Πνευ­μα­τι­κού Βίου κατά την μετα­βυ­ζα­ντι­νή περί­ο­δο», «Ιστο­ρία και Θεο­λο­γία της Λατρεί­ας» και «Βυζα­ντι­νή Ιστο­ρία». Διε­τέ­λε­σε Κοσμή­το­ρας της Θεο­λο­γι­κής Σχο­λής από το 2004 έως το 2007, όπως ανα­φέ­ρει η Βικιπαίδεια.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο