Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο κομμουνιστής αγωνιστής δικηγόρος Γιάννης Γουσέτης

Η ΤΟ Δικαιο­σύ­νης της ΚΟΑ του ΚΚΕ ανα­κοι­νώ­νει με θλί­ψη τον θάνα­το του σ. Γιάν­νη Γουσέτη.

Ο Γιάν­νης Γου­σέ­της γεν­νή­θη­κε στη Ζάκυν­θο το 1935. Σπού­δα­σε στη Νομι­κή Σχο­λή της Αθή­νας και άσκη­σε μάχι­μη δικη­γο­ρία στην Αθή­να για πολ­λές δεκαετίες.

Από τα φοι­τη­τι­κά του χρό­νια δρα­στη­ριο­ποι­ή­θη­κε πολι­τι­κά αγω­νι­ζό­με­νος μέσα από τις γραμ­μές της ΕΔΑ.

Η μετα­πο­λί­τευ­ση τον βρή­κε μέλος του ΚΚΕ μέσα από τις γραμ­μές του οποί­ου αγω­νί­στη­κε στα­θε­ρά και ατα­λά­ντευ­τα μέχρι τη μέρα της φυγής του.

Στο πλαί­σιο αυτό υπήρ­ξε υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής του ΚΚΕ στην ιδιαί­τε­ρη πατρί­δα του τη Ζάκυν­θο στις εκλο­γές που ακο­λού­θη­σαν τη μεταπολίτευση.

Υπήρ­ξε για δεκα­ε­τί­ες σύμ­βου­λος του ΔΣΑ, με τη «Νέα Κίνη­ση Δικη­γό­ρων», την παρά­τα­ξη που στή­ρι­ζε το ΚΚΕ, όπως και υπο­ψή­φιος πρό­ε­δρος για τον ΔΣΑ στη­ρι­ζό­με­νος από το ΚΚΕ. Συνέ­βα­λε απο­φα­σι­στι­κά στην έκδο­ση της «Δικη­γο­ρι­κής» (εφη­με­ρί­δα επί χρό­νια στο χώρο των δικη­γό­ρων) και αγω­νί­στη­κε για την επί­λυ­ση των προ­βλη­μά­των των δικη­γό­ρων που πλήτ­το­νται από την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, αλλά και συνο­λι­κά των εργα­ζο­μέ­νων και του λαού μας. Ιδιαί­τε­ρη ήταν η συμ­βο­λή του στην αντι­με­τώ­πι­ση των ασφα­λι­στι­κών και συντα­ξιο­δο­τι­κών ζητη­μά­των, τα οποία γνώ­ρι­ζε σε βάθος όσο λίγοι.

Την τελευ­ταία τετρα­ε­τία ήταν πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Συντα­ξιού­χων Δικη­γό­ρων και επι­με­λεί­το την έκδο­ση της εφη­με­ρί­δας του Συλλόγου.

Όλη η πορεία της ζωής του ήταν συνυ­φα­σμέ­νη με το ΚΚΕ και τους αγώ­νες του.

Η κηδεία του θα είναι πολι­τι­κή και θα γίνει την Τετάρ­τη 20/11/2019, ώρα 3 μ.μ. στο Α΄ Νεκρο­τα­φείο της Αθήνας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο