Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο μουσικός Σκοτ Γουόκερ

Ένας θρύ­λος της ποπ και πει­ρα­μα­τι­κής μου­σι­κής, ο Σκοτ Γουό­κερ, έφυ­γε από τη ζωή σε ηλι­κία 76 ετών. Την είδη­ση του θανά­του του έκα­νε γνω­στή η δισκο­γρα­φι­κή του εται­ρεία 4AD.

«Για μισό αιώ­να, η ιδιο­φυ­ΐα του ατό­μου που γεν­νή­θη­κε με το όνο­μα Noel Scott Engel είχε εμπλου­τί­σει τη ζωή χιλιά­δων ανθρώ­πων», έγρα­ψαν τα κοι­νω­νι­κά μέσα δικτύ­ω­σης της 4ΑD. Τελευ­ταία του δου­λειά ήταν το σάου­ντρακ της ται­νί­ας «Vox Lux» του Μπρέι­ντι Κόρ­μπεν, με πρω­τα­γω­νί­στρια τη Νάτα­λι Πόρτμαν.

Ο Σκοτ Γουό­κερ γεν­νή­θη­κε το 1943 στο Χάμιλ­τον του Οχάιο, μεγά­λω­σε στην Καλι­φόρ­νια, ενώ έζη­σε πολ­λά χρό­νια στην Αγγλία και έγι­νε Βρε­τα­νός πολί­της. Το πραγ­μα­τι­κό του όνο­μα ήταν Νόα Σκοτ Ένγκελ.

Έγι­νε γνω­στός στο ευρύ κοι­νό, όταν μετα­νά­στευ­σε στη Βρε­τα­νία, στα μέσα της δεκα­ε­τί­ας του ’60 και ξεκί­νη­σε την καριέ­ρα του με το γκρουπ Walker Brothers. Το 1964 δημιούρ­γη­σε τους Walker Brothers, ενώ όταν απο­χώ­ρη­σε από το σχή­μα κυκλο­φό­ρη­σε μια σει­ρά από σόλο άλμπουμ, που πολ­λοί τα θεω­ρούν ως πιο ριζο­σπα­στι­κά ποπ άλμπουμ της επο­χής. Ανά­με­σα στα κορυ­φαία άλμπουμ της καριέ­ρας του θεω­ρού­νται τα «Tilt» (1996) και «Drift» (2006).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο