Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο Ντένις Έντουαρντς, τραγουδιστής του συγκροτήματος της Motown “Temptations”

Πέθα­νε σε ηλι­κία 74 ετών ο Ντέ­νις Έντουαρντς, τρα­γου­δι­στής του θρυ­λι­κού συγκρο­τή­μα­τος της Motown “Temptations”, όπως έγι­νε γνω­στό από το περι­βάλ­λον του.

Η οικο­γέ­νειά του ανα­κοί­νω­σε στο τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο CBS News ότι ο Έντουαρντς πέθα­νε την Πέμ­πτη στο Σικά­γο, χωρίς ωστό­σο να ανα­φερ­θεί στα αίτια του θανά­του του.

Ο Έντουαρντς εντά­χθη­κε στους Temptations το 1968, ένα εμβλη­μα­τι­κό συγκρό­τη­μα της δισκο­γρα­φι­κής εται­ρεί­ας Motown που δημιουρ­γή­θη­κε το 1961 από τον Μπέ­ρι Γκόρντι.

Αν και οι Temptations είχαν ήδη κάνει επι­τυ­χί­ες, η φωνή του Έντουαρντς σημά­δε­ψε κάποια από τα σημα­ντι­κό­τε­ρα τρα­γού­δια τους, όπως το “Papa was a rolling stone” και “Cloud Nine”, τα οποία έχουν βρα­βευ­θεί και με Grammy.

Τη δεκα­ε­τία του 1980 στρά­φη­κε στη σόλο καριέ­ρα, κάνο­ντας επι­τυ­χία με τα τρα­γού­δια “Don’t Look Any Further” και “Coolin’ Out”. Το 1989 εισή­χθη στο Rock and Roll Hall of Fame.

Σήμε­ρα ο Έντουαρντς θα γινό­ταν 75 ετών.

Ο Ότις Γουί­λιαμς, ένα από τα ιδρυ­τι­κά μέλη των Temptations, εξέ­φρα­σε «τη θλί­ψη» του για τον θάνα­το «του αδελ­φού μας». «Έχου­με επί­γνω­ση της εξαι­ρε­τι­κής συμ­βο­λής του στην κλη­ρο­νο­μιά των Temptations», πρόσθεσε.

Πολ­λοί οπα­δοί του εξέ­φρα­σαν τα συλ­λυ­πη­τή­ριά τους μέσω των ιστό­το­πων κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, ενώ ο ακτι­βι­στής υπέρ των δικαιω­μά­των των μαύ­ρων Τζέ­σε Τζάκ­σον χαρα­κτή­ρι­σε τον Έντουαρντς «πολύ ταλαντούχο».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο