Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε o Pelusa Diegο Armando — Ντιέγκο Μαραντόνα

Σοκ σε ολό­κλη­ρο τον κόσμο προ­κα­λεί η είδη­ση ότι ο Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να πέθα­νε από ανα­κο­πή καρδιάς.

Την είδη­ση μετέ­δω­σε πρώ­το έγκυ­ρο αθλη­τι­κό μέσο ενη­μέ­ρω­σης από την Αργε­ντι­νή και σε λίγα δευ­τε­ρό­λε­πτα έκα­νε τον γύρο του κόσμου.
Δεκά­δες φίλα­θλοι που λάτρευαν τον θεό του ποδο­σφαί­ρου έσπευ­σαν να εκφρά­σουν τη θλί­ψη τους στο twitter.

Πριν λίγες ημέ­ρες, ο Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να είχε υπο­βλη­θεί σε επι­τυ­χη­μέ­νη χει­ρουρ­γι­κή επέμ­βα­ση στο κεφά­λι, μετά από εμφά­νι­ση αιματώματος.

Σύμ­φω­να με όσα ανα­φέ­ρει η Clarin της Αργε­ντι­νής, «τις τελευ­ταί­ες ώρες ο Ντιέ­γκο αντι­με­τώ­πι­σε πολύ σοβα­ρά καρ­διο­α­να­πνευ­στι­κά προ­βλή­μα­τα, με απο­τέ­λε­σμα να σπεύ­σουν ασθε­νο­φό­ρα στο σπί­τι του». Ωστό­σο δεν κατά­φε­ραν να τον σώσουν, αφού έφυ­γε από ανα­κο­πή καρδιάς.

Η είδη­ση του θανά­του του θρύ­λου του αργε­ντί­νι­κου ποδο­σφαί­ρου προ­κά­λε­σε σοκ σε όλο τον κόσμο καθώς ο θρυ­λι­κός Μαρα­ντό­να, υπήρ­ξε μια εμβλη­μα­τι­κή μορ­φή του παγκό­σμιου ποδο­σφαί­ρου κι ένας από τους κορυ­φαί­ους παί­κτες στην ιστο­ρία του αθλήματος.
Για πολ­λούς ήταν ο κορυ­φαί­ος και αγα­πή­θη­κε όσο λίγοι, σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Ο τερά­στιος Ντέ­γκο Μαρα­ντό­να, το θρυ­λι­κό 10άρι της Εθνι­κής ομά­δας της Αργε­ντι­νής και της Νάπο­λι «έφυ­γε» τόσο νωρίς, σε ηλι­κία μόλις εξή­ντα ετών.

Diego Maradona

Την είδη­ση του θανά­του του Μαρα­ντό­να, μετέ­δω­σε και η Ole, — από τις πιο έγκυ­ρες εφη­με­ρί­δες της Αργε­ντι­νής, με το ρεπορ­τάζ ν’ ανα­φέ­ρει πως αιτία θανά­του ήταν η καρ­δια­κή ανακοπή.

Πάντα με βάση τα όσα μετα­δί­δουν τα αργε­ντί­νι­κα μέσα ενη­μέ­ρω­σης, ο Ντιέ­γκο Μαρα­ντό­να υπέ­στη καρ­δια­κή ανα­κο­πή στο σπί­τι του και αυτή την φορά δεν κατά­φε­ρε να βγει νικητής.

Ήρθε η μέρα, η ώρα, η στιγ­μή
Αυτό που προ­σευ­χή­θη­κε ο κόσμος ποδο­σφαί­ρου να μη συμ­βεί ποτέ. Ο Diego μας άφη­σε, ένα καρ­διο­α­να­πνευ­στι­κό μας τον πήρε στα 60 του.
Ήταν στο σπί­τι του στο Tigre όπου είχε εγκα­τα­στα­θεί αφού είχε υπο­βλη­θεί σε χει­ρουρ­γι­κή επέμ­βα­ση για ένα λαν­θά­νον αιμά­τω­μα στις 4 Νοεμβρίου.
Και αυτή τη φορά, δεν μπό­ρε­σε να σωθεί.

Pelusa Diego

Ο Ντιέ­γκο μας άφη­σε, και μαζί του πήρε το ποδό­σφαι­ρο. Επει­δή τίπο­τα δεν θα είναι το ίδιο. Ποτέ πια. Ο θάνα­τος του Pelusa σημα­το­δο­τεί το πριν και το μετά.
Και το χτύ­πη­μα ακού­γε­ται σε όλα τα γεω­γρα­φι­κά πλάτη.

Ο Νοέμ­βριος ήταν δύσκο­λος από τις αρχές του μήνα, με τη νοση­λεία στο ιδιω­τι­κό σανα­τό­ριο στο La Plata και την επα­κό­λου­θη μετα­φο­ρά στην κλι­νι­κή Olivos για να αντι­με­τω­πι­στεί χει­ρουρ­γι­κή επέμ­βα­ση στο κεφάλι.
Η επι­τυ­χία της ήταν μια μερι­κή ανακούφιση.
Τον περί­με­νε μια δύσκο­λη ανάρρωση.
Η καρ­διά του δεν κρά­τη­σε.

Περισ­σό­τε­ρα σε λίγο

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο