Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ — Συλλυπητήριο μήνυμα του ΚΚΕ

Ο δια­πρε­πής παλαι­στί­νιος δια­πραγ­μα­τευ­τής Σαέμπ Ερε­κάτ πέθα­νε σε ηλι­κία 65 ετών νοση­λευό­με­νος με Covid-19, ανα­κοί­νω­σε εκπρό­σω­πος της Φατάχ.

Ο Σαέμπ Ερε­κάτ ήταν επί δεκα­ε­τί­ες ο επι­κε­φα­λής της παλαι­στι­νια­κής ομά­δας στις ειρη­νευ­τι­κές συνο­μι­λί­ες, γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της Οργά­νω­σης για την Απε­λευ­θέ­ρω­ση της Παλαι­στί­νης και μέλος της Φατάχ.

Υπήρ­ξε ένθερ­μος υπο­στη­ρι­κτής της λύσης των δύο κρα­τών και σφο­δρός επι­κρι­τής της ισραη­λι­νής πολι­τι­κής εποι­κι­σμού των παλαι­στ­νια­κών εδα­φών, η οποία δια­λύ­ει τις προ­ο­πτι­κές επι­βί­ω­σης μίας ανε­ξάρ­τη­της Παλαιστίνης.

Ο Σαέμπ Ερε­κάτ δια­γνώ­σθη­κε θετι­κός στον κορο­νο­ϊό στις 8 Οκτω­βρί­ου. Το 2017 είχε κάνει μετα­μό­σχευ­ση πνεύ­μο­να στις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες και βρι­σκό­ταν σε ανοσοκαταστολή.

Την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα δια­κο­μί­σθη­κε επει­γό­ντως από την πόλη της Ιερι­χούς στην Δυτι­κή Οχθη στο Ιατρι­κό Κέντρο Hadassah στο Ισρα­ήλ. Μετά την επι­δεί­νω­ση της κατά­στα­σής του βρι­σκό­ταν σε τεχνη­τό κώμα.

Συλληπητήρια από το ΚΚΕ

Για το θάνα­το του Σαέμπ Ερε­κάτ το Τμή­μα Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του ΚΚΕ απέ­στει­λε συλ­λη­πη­τή­ριο μήνυ­μα προς τον κ. Πρέ­σβη του κρά­τους της Παλαι­στί­νης στην Αθή­να κ. Μαρουάν Του­μπά­σι. Ανα­λυ­τι­κά, το μήνυ­μα αναφέρει:

«Κύριε Πρέ­σβη,

Το ΚΚΕ εκφρά­ζει τα θερ­μά του συλ­λυ­πη­τή­ρια για το θάνα­το του Σάεμπ Ερε­κάτ, Γραμ­μα­τέα της Εκτε­λε­στι­κής Επι­τρο­πής της Οργά­νω­σης για την Απε­λευ­θέ­ρω­ση της Παλαιστίνης.

Παρα­κα­λού­με να μετα­βι­βά­σε­τε τα συλ­λυ­πη­τή­ρια του Κόμ­μα­τός μας προς την ΟΑΠ, την οικο­γέ­νεια και τους οικεί­ους του.

Το ΚΚΕ επι­βε­βαιώ­νει τη στή­ρι­ξη του δίκαιου αγώ­να του Παλαι­στι­νια­κού λαού, και τη  συνέ­χι­ση της στα­θε­ρής διε­θνι­στι­κής του αλληλεγγύης».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο